Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι υπερψηφίζει την παραπομπή Παπαντωνίου

Την υπερψήφιση της παραπομπής του Γιάννου Παπαντωνίου από το Ποτάμι ανακοίνωσε με tweet ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υγεία, εργολαβίες, εξοπλισμοί: ο κόσμος πρέπει να μάθει για τα λεφτά που χάθηκαν εκεί. #ToPotami υπερψηφίζει την παραπομπή Παπαντωνίου», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο Σπύρος Δανέλλης, τόνιζε ότι το Ποτάμι ήθελε την συνέχιση των εργασιών της Προανακριτικής για να φωτιστεί περισσότερο η υπόθεση.

«Το Ποτάμι ήθελε να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής από τη στιγμή που βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι ενδείξεις. Αυτό δεν εισακούστηκε. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε υπέρ της παραπομπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέλλης.

Νωρίτερα ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού στην ομιλία του διερωτήθηκε γιατί δεν επιλέγει το Σώμα, την ασφαλή οδό, «αυτήν που οδήγησε στην παραπομπή Τσοχατζόπουλου, μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις δηλαδή που μια προανακριτική επιτροπή είχε αποτέλεσμα, έστω και αν το αποτέλεσμα ήρθε από την τακτική Δικαιοσύνη;»

Ο κ. Δανέλλης εξέφρασε τη διαφωνία του Ποταμιού με το πόρισμα της Προανακριτικής και τόνισε ότι το κόμμα τους οδηγείται στο να ψηφίσει «ναι» στην παραπομπή του πρώην υπουργού, διότι «μόνον έτσι θεωρούμε ότι διασφαλίζεται πως η δικαστική έρευνα της υπόθεσης θα συνεχιστεί».

Υπογράμμισε τέλος ότι στην παρούσα συγκυρία βαθιάς κρίσης η δικαιολογημένη καχυποψία, που τρέφεται από την κίτρινη λογική ότι όλοι ίδιοι είναι ή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, αναπτύσσεται και αναπτύσσει πλέον αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας την έρμαιο των μεταδημαγωγών και των λαϊκιστών.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα