Στην Αθήνα τον ψέλνουν, στην Κρήτη τον αποθεώνουν

Την ίδια ώρα που ο Κώστας Σκανδαλίδης άδειαζε τον πρώην πρωθυπουργό από τον αέρα του Mega στην Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου δεχόταν τις επευφημίες του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι όλα τα στελέχη πρέπει να συστρατευτούν για το καλό της παράταξης, στέλνοντας ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου.

«O καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Όμως δεν είναι η ώρα της κριτικής κατά τη γνώμη μου. Θα έρθει και αυτή η ώρα. Είναι η ώρα της μάχης. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται κυριολεκτικά για την ύπαρξη και την προοπτική του. Απαιτείται λοιπόν από όλους μας σοβαρότητα, απαιτείται παραταξιακή ευθύνη και προπαντώς απαιτείται συσπείρωση όλων των δυνάμεων του χώρου. Γιατί ο λαός της δημοκρατικής παράταξης μας θέλει στρατιώτες στη μάχη και δεν θα μας συγχωρήσει την ήττα», τόνισε.

Την ίδια ώρα αλλά αρκετά χιλιόμετρα μακριά, με φιλιά, αγκαλιές, συγκίνηση αλλά και θερμά λόγια υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό οι κάτοικοι των Ανωγείων.

Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στα Ανώγεια για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπαγιάνη Σκουλά και σύμφωνα με το cretapost.gr, οι κάτοικοι του ζητούσαν επίμονα να αποκτήσει και πάλι ενεργό συμμετοχή. «Πρόεδρε βγες μπροστά, πιάσε και πάλι το τιμόνι και μη φοβάσαι τίποτα. Εμείς είμαστε εδώ» φώναζαν χαρακτηριστικά.

Πριν ξεκινήσουν τα αποκαλυπτήρια, ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στο κεντρικό καφενείο του χωριού και είδε τις φωτογραφίες που ήταν κρεμασμένες, ανάμεσά στις οποίες βρισκόταν και μια του πατέρα του. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη και άκουσε ιστορίες που αφορούσαν στην οικογένεια Ξυλούρη αλλά και στην οικογένεια Παπανδρέου.

«Είναι τιμή μου που πήρα πρόσκληση για να παρευρεθώ σε αυτή την εκδήλωση που συμβολίζει μία μεγάλη παράδοση της Κρήτης κι ενός ανθρώπου που τίμησε τις αξίες για την ελευθερία και την απελευθέρωση της χώρας. Αυτή η μορφή οπωσδήποτε μας εμπνέει για να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε άλλες μορφές εξάρτησης που σήμερα βέβαια δεν είναι ένας ξένος κατακτητής αλλά η αδυναμία της χώρας μας να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, παραγωγή και δυνατότητες», ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretapost ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα