Στηρίζουμε τη Σερβία στην προστασία της κυριαρχίας της, διαμηνύει ο Λαβρόφ

Η επιλογή της Σερβίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν θεωρείται εμπόδιο στην ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία και το Βελιγράδι μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην υποστήριξη της Μόσχας για την προστασία της κυριαρχίας της, όταν πρόκειται για το Κόσοβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη Σερβία, ο κ. Λουκάσεβιτς δήλωσε ότι ο πολιτικός διάλογος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών παρέχει την αναγκαία ώθηση για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε δήλωσή του στο ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο “Σπούτνικ”, ο κ. Λουκάσεβιτς υπογράμμισε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς συναντήθηκαν φέτος στο Ερεβάν και τη Μόσχα.

“Το γεγονός ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης συμμετείχε ο Σέρβος ηγέτης, ο λαός του οποίου επέδειξε ηρωισμό και αυτοθυσία στον αγώνα ενάντια στο ναζιστικό κακό επιβεβαίωσε τον φιλικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Συμβολική ήταν και η συμμετοχή της σερβικής φρουράς στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία» δήλωσε ο κ. Λουκάσεβιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ φθάνει σήμερα το απόγευμα στη Σερβία και στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα