Στη Βουλή η συμφωνία

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της συμφωνίας στο Eurogroup ζήτησε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν τι ακριβώς σημαίνει η συμφωνία.

Συγκεκριμένα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζήτησε σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης, για την Οικονομία, τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση.  Στην αίτηση τονίζεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την Οικονομία. Υπογραμμίζεται ότι η Κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα και ζητά την προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ήταν μέχρι αργά στο γραφείο του και ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις, τόσο από το στενό του επιτελείο όσο και από κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να αναδείξει ένα προς ένα τα σημεία της συμφωνίας τα οποία όπως λένε πλήττουν την ελληνική οικονομία βουλιάζοντας την χώρα στην ύφεση. Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει καθώς πήρε τελικά ότι την έδωσαν οι δανειστές.

Στην Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι μπήκε και επίσημα τέλος στην ποσοτική χαλάρωσηκαθώς τόσο στις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά. Όσον αφορά το χρέος αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018.

Το μνημόνιο και τα μέτρα

Στο Μοσχάτο σημειώνουν ότι το μόνο που έμειναν τελικά είναι το 4ο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που φόρτωσε η κυβέρνηση στους πολίτες με την δικαιολογία ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μάλιστα στη Ν.Δ. αναρωτιούνται αν μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώσουν πως θα ισχύσουν τα μέτρα που ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εκείνο που τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε. Επίσης  οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό αλλά και τα ίδια του τα στελέχη δεσμεύοντας το μέλλον της χώρας. “Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν.” λένε χαρακτηριστικά στη Ν.Δ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα