Στη Γερμανία στις 18 Ιανουαρίου ο Παυλόπουλος – Συνάντηση με Μέρκελ

Μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα και την συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Γερμανία όπου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Το προσφυγικό και οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών. 

«Η προσφυγική κρίση, η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία», δήλωσε  ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. Τις συνομιλίες θα απασχολήσει και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, καθώς η Ελλάδα θέλει να πολιτικοποιήσει και να επικοινωνήσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού και της κρίσης, μέσω του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν τη συνάντηση αλλά και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ της κυρίας Μέρκελ και του τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργών των δύο χωρών, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι θα συζητηθούν η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη και η αντιμετώπιση των αιτιών του προσφυγικού κύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα