Στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής η πρώτη συνάντηση τρόικας – Στουρνάρα

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών μας, με την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Μάλιστα, για τις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει οριστεί το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στις πλευρές, με το οικονομικό επιτελείο να θέτει ως πρώτο στόχο τη διασφάλιση της εκταμίευσης δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκταμίευση του συγκεκριμένου ποσού θεωρείται βέβαιη, καθώς υπάρχει πρόοδος σε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις. Πρόκειται για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, τον νέο κώδικα των δικηγόρων, την τοποθέτηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, ξεκινούν τα δύσκολα και συγκεκριμένα η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2014 και η πορεία υλοποίησης του φετινού. Παράλληλα, η τρόικα θα απαιτήσει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τα δημοσιονομικά μέτρα της διετίας 2015-16 και φυσικά να προχωρήσει με πολύ πιο ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για διαπραγματεύσεις είναι περίπου 10 ημέρες, καθώς οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα, στις αρχές του άλλου μήνα εξαιτίας της προγραμματισμένης ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις 11 με 13 Οκτωβρίου, ενώ στις 14 του μήνα συνεδριάζει το Eurogroup.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα