Στο βασίλειο του SYRIZALAND

Η εβδομάδα που διατρέχει τις τελευταίες της ώρες άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το επταήμερο της ναυτίας στο κυβερνών κόμμα. Δεν είναι μόνο η «αριστερή» μουρμούρα που δημιούργησε η απόλυτη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τις επαφές του τελευταίου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, γλιτώνοντας έτσι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας από την βάσανο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δεν είναι καν η άκομψη ανταπόδοση του πρόεδρου των ΑΝ.ΕΛ., που προκειμένου να «ρεφάρει» την παραπάνω κοινοβουλευτική ψήφο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ μετέστρεψε το αρχικό «όχι» του κόμματός του στο νομοσχέδιο για το θέμα της αλλαγής φύλου σε ένα μεγαλοπρεπές «ναι».

Αυτό που περισσότερο από όλα φανερώνει ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο των Syrizaland είναι ότι αρχίζουν να αναπτύσσονται «αποσχιστικές» ροπές και να παίρνονται αποστάσεις ασφαλείας στελεχών του κόμματος από την «τρισκατάρατη» μεν αλλά με αριστερή μονοκοντυλιά υπογεγραμμένη μνημονιακή ατζέντα.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η προ ημερών τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα που ακολουθείται «είναι ένα πρόγραμμα βαριάς λιτότητας, πέρα από το αριστερό και δεξιό», ότι το κόμμα του δεν διεκδικεί την πατρότητά του και τέλος ότι «συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να διακατέχεται από έναν σκεπτικισμό» για όσα εφαρμόζονται.

Φυσικά, την μεγαλύτερη μαχαιριά στον ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, ο ευρωβουλευτής του κόμματος αλλά και επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης, μιας και όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη οι πασοκογενείς «σύντροφοι» θα ψηφίσουν εντός των ημερών για την παραμονή τους ή μη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αιτιάσεις τους διόλου κολακευτικές για το κυβερνών κόμμα, καθώς υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας, και πως «η αναβλητικότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας, τα σκληρά μέτρα που αφορούν το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας και τα αναπηρικά επιδόματα, οι βαρύτατες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουν συνέπεια τον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ., αλλά και οι καθυστερήσεις στην νομοθετική αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα δάνεια και τις δημοσιονομικές οφειλές, οδηγούν σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία».

Σαν μην έφταναν αυτά, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τρέχει να σβήσει τη φωτιά που άναψε –εκ νέου– στο Ελληνικό το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ αναζητείται και έτερος πυροσβέστης προκειμένου η Fraport να μην αξιώσει όπως φημολογείται αποζημίωση ύψους περίπου €70.000.000 από το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας του ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δεν είναι στην κατάσταση που όριζε η σύμβαση παραχώρησης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την (δεύτερη εντός του 2015) εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου ίσως να αναπολούν –ειδικά σκεπτόμενοι τα παραπάνω– την μαρξιστική νιότη τους.

Τότε που ακόμη και χάρτινοι ήρωες όπως ο Τομ Σόγιερ εναντιωνόταν μυθιστορηματικά στην καταπίεση των μεγάλων με σκανταλιές και οραματιζόταν μαζί με την παρέα του να γίνουν ληστές για να μοιράζουν ως άλλοι Ρομπέν των δασών στους καταφρονεμένους τα λάφυρα που αποσπούσαν από τους πλούσιους.

Αυτό που μάλλον οι σύντροφοι δεν διάβασαν από τον Μαρκ Τουέιν είναι η συμβουλή του «μπαμπά» του Τομ Σόγιερ πως «όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς».

Τώρα το τι συλλογιούνται, ο Κάρολος (Μαρξ) και η ψυχή τους…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα