Συμφωνία για την πώληση S-400 στην Τουρκία

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kommersant» ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

«Το ζήτημα στην ουσία έχει ‘τελειώσει’, ωστόσο δεν πρόκειται για πώληση πυροβόλων όπλων, αλλά για ένα ιδιαίτερο σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες πτυχές. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σουγκάγιεφ.

Ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και πως όσον αφορά τους S-400 Triumf αυτήν την στιγμή εξετάζονται περίπου 10 αιτήματα που αφορούν τις πωλήσεις αυτών των συστημάτων.

Όσον αφορά τις χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ρωσικά οπλικά συστήματα, σύμφωνα με τον Σουγκάγιεφ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διαφοροποίηση ως προς την γεωγραφική τους θέση. «Ο προσανατολισμός μας –λέει ωστόσο– εξακολουθεί να είναι στραμμένος προς την Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δυο περιοχές στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 40% των πωλήσεων οπλικών συστημάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις χώρες που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι η Σαουδική Αραβία, ενώ την παρούσα περίοδο αναπτύσσεται η διακρατική συνεργασία στον τομέα αυτό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα