«Συνεκμετάλλευση Ελλάδας- ΗΠΑ, για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου»

 Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Πάνος Καμμένος και κατά την  παρουσία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε μπαράζ επαφών. Μεταξύ αυτών ήταν και η συνάντηση του με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Βικτόρια Νούλαντ όπου ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε το αίτημα για συνεργασία των δύο χωρών στα πετρέλαια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα ενδιέφερε την Ελλάδα μία συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

«Από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ στα θέματα της συνεργασίας, σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία», είπε ο κ. Καμμένος, που βρίσκεται σε επίσκεψη στις ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Όπως είπε ο ίδιος, αν προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα απαλλάξει την Ελλάδα από πολλά προβλήματα.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός του απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το θέμα.

Ο κ. Καμμένος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και στην μετονομασία οδού στην Αστόρια σε οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Παρέστη επίσης στην ετήσια Εθνική Σύνοδο της Κυπριακής Ομοσπονδίας όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Σωματείων.

Τα προβλήματα του Ελληνισμού είναι κοινά και είναι σημαντικό ότι αυτή η συγκέντρωση γίνεται μεταξύ δύο ιστορικών ημερομηνιών, της 25ης Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 1ης Απριλίου, ημέρα του ξεσηκωμού της ΕΟΚΑ.

Δύο διαφορετικοί ξεσηκωμοί, που οδήγησαν όμως στη λευτεριά. Έχουμε το μεγάλο εθνικό θέμα, το Κυπριακό, το οποίο παραμένει πάντα ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Την ώρα που παραβιάζονται διεθνείς κανόνες και την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρεμβαίνει και τις επιλύει, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το Κυπριακό ως το θέμα που ακριβώς είναι, θέμα εισβολής, κατοχής και παραβίασης των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε.

«Οι διαμορφούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα στην περιοχή και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παίζουν σημαντικό ρόλο για αυτή τη σταθερότητα.

Η Ελλάδα με την Κύπρο και λόγω των νέων πλέον κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με το Ισραήλ, μπορούν να διαμορφώσουν ένα μεγάλο τόξο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπίσουμε πλέον την απειλή που δέχεται το ΝΑΤΟ στο νότιο μέρος, που λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός με την παρουσία του ISIS.

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο για να επιλυθεί χρειάζεται η ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα της Ελλάδος και της Κύπρου, η συνεργασία με το Ισραήλ και με τις χώρες οι οποίες δέχονται την επίθεση του εξτρεμισμού και αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση και νέων κανόνων πλέον στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση και θεωρώ ότι πλέον ανοίγονται νέες προοπτικές για την επίλυση του προβλήματος», τόνισε ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα