Σύγκρουση γιγάντων με… μειονέκτημα «Μπάρτσα»!

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας ποδοσφαιρικός γίγαντας. Ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όμως το μοντέλο διοίκησης που ακολουθεί, της λαϊκής βάσης, αποτελεί μειονέκτημα έναντι των συλλόγων με ιδιοκτήτες…

Το καλοκαίρι που μας έρχεται αναμένεται να είναι από τα πιο θερμά, σε επίπεδο μεταγραφών, των τελευταίων χρόνων. Το σύνολο των μεγάλων ομάδων έχει ανάγκη από ενίσχυση. Οικονομικοί γίγαντες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, έχουν ήδη ξεκινήσει τις βολιδοσκοπήσεις και διαθέτουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου! Ποιο είναι αυτό το πλεονέκτημα; Ότι διαθέτουν έναν ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να έχουν άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια και να κινούνται πολύ πιο γρήγορα και… απλά, στο μεταγραφικό παζάρι.

Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα εξαρτάται άμεσα από τα έσοδά της. Τα διαθέσιμα κεφάλαιά της κρίνονται από την κατάκτηση ή μη τίτλων, από το Champions League και από τους χορηγούς και σπόνσορες. Για να αποφασιστεί μία σημαντική επένδυση, απαιτείται έγκριση από τη λαϊκή βάση και πάντα στο πλαίσιο του ισολογισμού εσόδων – εξόδων.

«Η αμεσότητα που έχουν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, καθιστούν την προσπάθειά μας ακόμη πιο δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι ομάδες με έναν ιδιοκτήτη έχουν άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα. Φυσικά είμαστε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Όταν όμως καλούμαστε να προχωρήσουμε χωρίς άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια, πρέπει να αναζητήσουμε άλλους δρόμους, άλλες στρατηγικές», δήλωσε ο Καταλανός πρόεδρος, θίγοντας ένα θέμα που χρήζει μεγάλης συζήτησης και αφορά το πετυχημένο μοντέλο διοίκησης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αντιμέτωπη με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, της οποίας επικράτησε στον πρώτο αγώνα, στην Αγγλία, με 2-0.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα