“Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις”, ζήτησε ο Θεοχαρόπουλος

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που ταλανίζει επί δεκαετίες της χώρα αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ανέφερε πως “η θέση μας είναι σταθερά υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων” και τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της χάραξης εθνικής στρατηγικής και υπέρ της εθνικής συνεννόησης σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζεται εγκλωβισμένη σε μια συμμαχία με ένα ακροδεξιό σχήμα και φαίνεται ότι δεν μπορεί με αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο να δώσει λύση στο πρόβλημα. Όπως είπε, “επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά της”.

“Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά και να φέρει λύση και πρόταση όσον αφορά την ονομασία της FYROM”, υποστήριξε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί και εδώ το αδιέξοδο που υπήρξε στο Κυπριακό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και στα δύο θέματα κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος και όχι υπέρ της χώρας.

“Θέλουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση και εθνική στρατηγική μακριά από εθνικισμούς, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται. Η στάση μας, υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού, υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων, είναι στάση αρχών και δεν εξαρτάται από τη θέση κανενός”, είπε ο Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα