“Τα Θρησκευτικά ή θα γίνουν θρησκειολογία ή θα είναι προαιρετικά”

Kατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που πλέον θα προσανατολισθεί προς τη θρησκειολογία, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή θεωρεί την αναμόρφωση του μαθήματος προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα μετατραπεί σε προαιρετικό. Για τις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, ο κ. Φίλης δηλώνει ότι «το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία», ενώ προαναγγέλλει νέο νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία.

«Το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να «συνδιδάσκει» ή να «επιτηρεί» εκπαιδευτικούς» προσθέτει.

Να σημειώσουμε εδώ ότι προσπάθειες να μετατραπεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε θρησκειολογίας είχαν γίνει και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 90, όταν διδάσκονταν στις τάξεις του Λυκείου και τα άλλα θρησκεύματα.

Η διδασκαλία της θρησκειολογίας αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοκρατικής παράταξης, αφού είναι τουλάχιστον προκλητικό τα παιδιά μας να μην διδάσκονται ελληνική φιλοσοφία και να διδάσκονται Θρησκευτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα