Τα πυρά του εισαγγελέας στον Πιστόριους: Τον κατηγορεί ότι ήθελε να την σκοτώσει

Σταθερός και επίμονος στις θέσεις του ο εισαγγελέας στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους ολοκλήρωσε σήμερα την αντεξέταση του παραολυμπιονίκη δηλώνοντας πώς ο κατηγορούμενος είχε ως πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφό του μετά από καυγά ανάμεσά  τους.

«Πυροβολήσατε τέσσερις φορές έξω από την πόρτα του μπάνιου ενώ γνωρίζατε ότι εκείνη βρισκόταν από πίσω. Είχε κλειδωθεί στο μπάνιο κι εσείς πήρατε το όπλο με μοναδικό σκοπό να πυροβολήσετε και να την σκοτώσετε», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ.

Ο 27χρονος Νοτιοαφρικανός αρνήθηκε τους  ισχυρισμούς τους και δήλωσε: «Δεν είναι αλήθεια αυτό», ενώ συμπλήρωσε πώς ένοιωσε συντετριμμένος όταν αντίκρισε το πτώμα της αγαπημένης του.

Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν ολοκληρωθεί η σημερινή διαδικασία, ο εισαγγελέας έδειξε στο δικαστήριο μία φωτογραφία από το γεμάτο αίματα μπάνιο, εκεί όπου έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Πιστόριους η 29χρονη στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Ο αθλητής επέμενε πώς πέρασε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη όταν πυροβόλησε μπροστά από την κλειστή πόρτα του μπάνιου.

Όπως κατέθεσε, αφού πυροβόλησε προσπάθησε να σπάσει την πόρτα σπρώχνοντάς την με τον ώμο του προτού χρησιμοποιήσει για τον ίδιο λόγο ένα μπαστούνι του κρίκετ. Είπε ότι καθόλη τη διάρκεια ούρλιαζε και βρισκόταν σε πανικό καθώς σκεφτόταν ότι μπορεί να είχε σκοτώσει τη σύντροφό του. Και σταμάτησε να ουρλιάζει όταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα και την είδε νεκρή.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και η υπεράσπιση έχουν ζητήσει από την δικαστή Μασίπα να αναβάλει τη δίκη μέχρι τις 5 Μαΐου μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Πιστόριους. Αν τελικά κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα