Τερματοφυλακάρα ετών 22!

Κάποιοι άκουσαν το όνομά του και νόμιζαν πως είναι Λιθουανός. Μετά διαπίστωσαν πως λέγεται Παναγιώτης και προφανώς κατάλαβαν πως είναι Έλληνας. Συγκεκριμένα, από την Κατερίνη.

Ο λόγος για τον 22χρονο Παναγιώτη Τσιτώντα, τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού που από φέτος είναι ο βασικός υπερασπιστής των γκολπόστ των Βοιωτών, καθώς η τρομερή του εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε τις ιεραρχίες που πέρσι τον ήθελαν τρίτο (μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα).

Ο Τσιτώντας στο ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό ήταν απλά καταπληκτικός. Μέχρι το 89’ ήταν και ανίκητος, αλλά δεν κατάφερε να προβλέψει ότι θα τον κρεμάσει η μπάλα δύο φορές μετά από κόντρα της μπάλας. Δεν αλλάζει, όμως, το ζουμί. Μέχρι και τα άουτ έπιανε. Έπεφτε εντυπωσιακά στις γωνίες του. Έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα των «ερυθρόλευκων». Μία ολοκληρωτική εμφάνιση, ενός 22χρονου άπειρου ποδοσφαιριστή και μάλιστα στη δυσκολότερη θέση της ενδεκάδας!

Προφανώς και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό αυτό που συμβαίνει. Διότι ένας ακόμη σπουδαίος τερματοφύλακας αποτελεί παράλληλα και παρακαταθήκη για την Εθνική μας ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα