Τετραήμερη επίσκεψη Μέρκελ στη Κίνα

Στη Κίνα βρίσκεται από το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ για τετραήμερη επίσκεψη. Στόχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η επίτευξη οικονομικών συμφωνιών. Πρόκειται για το έβδομο ταξίδι της Μέρκελ στην ασιατική χώρα, με πρώτο σταθμό την πόλη Τσενγκντού, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Κίνας, όπου έχουν την έδρα τους 160 γερμανικές εταιρείες

Στη μακρινή χώρα την καγκελάριο την  συνοδεύει πολυπληθούς ομάδας επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, που θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, προβλέπεται η υπογραφή οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών, σύμφωνα με την Deutsche Welle. H Άγκελα Μέρκελ θα προβάλει, μεταξύ άλλων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Γερμανία, γνωρίζοντας ότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες έχουν πλέον την εμπειρία, τα κεφάλαια και το ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά παντού.

Άλλωστε, έχουν περάσει περισσότερα από 12 χρόνια από την έκπληξη της αεροναυπηγικής εταιρείας Dornier, την οποία αγόρασε τότε η κινεζική D`Long και που στη συνέχεια κατέρρευσε. Οι Κινέζοι δεν είχαν τότε την εμπειρία και οι Γερμανοί υποψήφιοι για την εξαγορά της Dornier δεν διέθεταν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα