«Τι θα κάνετε με τον Τουράμ;»

Ήταν 22 χρονών ότι η ομάδα του, η Ατλέτικο Παραναένσε, θέλησε να βρει έναν ευρωπαϊκό σύλλογο για να παραχωρήσει τον «άγουρο» επιθετικό της με το όνομα Ροζέριο Τουράμ, ο οποίος δεν είχε τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για να επιβιώσει σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Βραζιλίας. Ήταν ταχύτατος, ένα πραγματικό «βέλος», αλλά για Βραζιλιάνος δεν ήξερε μπάλα.

Από το 2013 κι έπειτα, λοιπόν, η Παραναένσε άρχισε ανά εξάμηνο να δανείζει το «ακατέργαστο διαμάντι» της για να πάρει πολλά παιχνίδια και να βελτιωθεί σε θέματα τακτικής. Άλλοτε σε ομάδες της Κύπρου, άλλοτε σε ομάδες της Βραζιλίας που τον ήθελαν διακαώς, ο Τουράμ βελτιωνόταν διαρκώς, μέχρι που φέτος τον έφερε η μοίρα στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα. Είναι πλέον 25 ετών.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται πως ο Τουράμ δείχνει πιο βελτιωμένος απ’ ότι στα προηγούμενα σωματεία που αγωνιζόταν ως δανεικός και πλέον η υπόθεσή του απασχολεί διάφορο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της Κέρκυρας έχει δεχθεί ουκ ολίγες οχλήσεις από μάνατζερ και παράγοντες ομάδες που θέλουν να μάθουν πληροφορίες για το αν η Κέρκυρα θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς, ποια είναι αυτή η οψιόν και αν σκοπεύει μετά την αγορά του, να τον πουλήσει άμεσα.

Η οψιόν του, λοιπόν, είναι μισό εκατομμύριο ευρώ και έτσι όπως πάει ο Τουράμ, η Κέρκυρα σκέφτεται πολύ σοβαρά να την ενεργοποιήσει και ταυτόχρονα να τον βγάλει στο… κλαρί. Βέβαια, είναι ρίσκο για μία ομάδα με το μπάτζετ της Κέρκυρας να κάνει μία τέτοια αγορά και να της μείνει ο παίκτης, αφού δεν μπορεί να πάρει έγγραφες εγγυήσεις από άλλη ΠΑΕ ότι θα κάνει σίγουρα προσφορά για τον παίκτη! Ο 25χρονος Βραζιλιάνος φορ (που παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης) έχει μέχρι στιγμής 4 γκολ, μα δεν είναι μόνο τα τέρματα που σημειώνει, αλλά το ότι αναστατώνει κάθε αντίπαλη άμυνα με τις ασταμάτητες κινήσεις του, αλλά και τα σπριντ του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα