Το… μαρτύριο του Κλάζνιτς!

Το δικό του… Γολγοθά ζει τα τελευταία χρόνια ο Ιβάν Κλάνσιτς. Ο… δολοφόνος των γερμανικών γηπέδων που σκόρπιζε τον… τρόμο στις αντίπαλες άμυνες με τη φανέλα της Βέρντερ, περιμένει συμβατό δότη νεφρού, καθώς οι μέχρι τώρα μεταμοσχεύσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέληξαν σε αποτυχία.

Το 2006 και ενώ η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειό της πληροφορήθηκε από τους γιατρούς που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, καθώς τα δικά του υπολειτουργούσαν.

Δεν το έβαλε κάτω, υποβλήθηκε στη σχετική επέμβαση και το 2008 επέστρεψε στην ενεργό δράση, αλλά το σώμα του δεν δεχόταν τα μοσχεύματα αρχικά της μητέρας του και εν συνεχεία του πατέρα του, κι έτσι το 2012 αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Από τότε περιμένει συμβατό δότη και υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου, αφού πρώτα αφήσει την εννιάχρονη κόρη του στο σχολείο.

«Προσπαθούμε να μην ταράξουμε την καθημερινότητα της μικρής. Όλα πρέπει να είναι, ή να φαίνονται φυσιολογικά. Γνωρίζει ότι είμαι άρρωστος και ότι πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο, αλλά δεν της έχω πει τον λόγο. Δεν θέλω να την τρομάξω» λέει ο Κλάσνιτς. Και συμπληρώνει: «Κάποτε πίστευα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή μου από το ποδόσφαιρο. Τώρα λέω πως η οικογένειά μου και η υγεία μου είναι πάνω απ’ όλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα