ΣτΕ: Καταγγελίες για διαμόρφωση κλίματος

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο και τους δικαστές ήταν έντονη από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης και όλα έδειχναν οριστική ματαίωση. Την απόφαση έλαβε ο ίδιος ο Νίκος Σακελλάριος, ο οποίος κατήγγειλε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος στην κρίσιμη συνεδρίαση που θα εξέταζε την συνταγματικότητα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Πλέον, η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί μόλις 24 ώρες πριν τον ορισμό της συνεδρίασης, προκειμένου να αποφευχθούν πανομοιότυπες “τακτικές”, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε απορρίψει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που αφορούσαν στη διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων αδειών.

Ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει οι Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ, Star όπως και οι τηλεοπτικές εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) και Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Ωστόσο, οι 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται έγιναν δεκτές από τα το ΣτΕ, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων. Τέλος, για τις 10 Οκτωβρίου ορίστηκε να συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star αλλά και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου», κατά των κ.κ. Νίκου Παππά και Ελευθέριου Κρέτσου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα