Το ύποπτο παιχνίδι του κ. Σουλτς

Εντελώς αναιτιολόγητα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε το αίτημα του Μανώλη Γλέζου να συζητηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Επίσημα ο Μάρτιν Σουλτς επικαλέστηκε τον κανονισμό υποστηρίζοντας πως σχετική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει, αν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που να το ζητούν ή αν το ζητήσει, στη διάσκεψη των προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμερ.
Με την διαφορά πως η Τζίμερ το είχε ζητήσει!
«Προφανώς έχει προβλήματα μνήμης ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απάντηση που έδωσε, αφού πρόσφατα, στη διάσκεψη των Προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, έθεσε το θέμα, για να εισπράξει την εκκωφαντική σιγή του Προέδρου.
Δεν πτοούμαστε. Θα επαναλάβουμε το αίτημα, και μέσω της διάσκεψης των Προέδρων και μέσω της συγκέντρωσης 40 υπογραφών ευρωβουλευτών. Περιμένουμε τόσες δεκαετίες να δικαιωθεί η Ελλάδα για τα όσα υπέστη από το Γ΄ Ράιχ. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος προαναγγέλλοντας εξελίξεις.
Επί της ουσίας τώρα ο Μάρτιν Σουλτς επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους για ένα και μόνο λόγο: με το ένα Eurogroup να διαδέχεται το άλλο και να εκκρεμούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δώσει άλλο ένα χτύπημα στην Γερμανία!
Παιχνίδια δηλαδή με τους θεσμούς για την προστασία των εκλεκτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα