Το 40% των Ευρωπαίων δεν θέλει τους Βρετανούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 40% των Ευρωπαίων δεν θέλει τους Βρετανούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση,σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph για το πώς βλέπουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επερχόμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

Στην κορυφή των χωρών που θέλουν τη Βρετανία εντός Ε.Ε. βρίσκονται η Λιθουανία (78%), η Μάλτα (76%), η Πορτογαλία (74%) και η Ιρλανδία (72%), με την Ελλάδα να μην μπορεί να αποφασίσει (50%).

Στον αντίποδα βρίσκεται η Κύπρος, η οποία θέλει την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. σε ποσοστό μόλις 35%, με την Τσεχία στο 40%, την Αυστρία στο 41% και τη Σλοβενία στο 43%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στην Ευρώπη ένα ενδεχόμενο Brexit, με τους Σουηδούς να ανησυχούν για τα επιτόκια της κορώνας, τους Βέλγους για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους Σλοβένους και Γερμανούς για την επίδραση στο City του Λονδίνου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η ανησυχία των Ισπανών να μάθουν τί θα συνέβαινε με το καθεστώς του Γιβραλτάρ, σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα