Ντράγκι: Αλλάζει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων – H ΕΕ να χρηματοδοτήσει τεράστιες επενδύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ έχει ανατεθεί η σύνταξη έκθεσης σχετικά με το πώς θα καταστεί η ΕΕ πιο ανταγωνιστική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει τρόπους να χρηματοδοτήσει γρήγορα τεράστιες επενδύσεις για να προλάβει τις μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι.

«Πολλές βαθιές αλλαγές έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια οικονομική τάξη», δήλωσε το Σάββατο. «Οι αλλαγές αυτές έχουν ποικίλες συνέπειες, μία από τις οποίες είναι ότι θα πρέπει να επενδύσουμε ένα τεράστιο ποσό σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη», τόνισε.

Στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ανατεθεί η σύνταξη έκθεσης σχετικά με το πώς θα καταστεί η ΕΕ πιο ανταγωνιστική, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο πόλεμος έχει ωθήσει τις αμυντικές δαπάνες στην κορυφή της ατζέντας, καθώς ο Ντράγκι συνομιλεί με τα κράτη μέλη για τους τρόπους ενίσχυσης της οικονομίας της περιοχής σε ένα όλο και πιο εχθρικό παγκόσμιο περιβάλλον.

«Ανυπομονώ για αυτή τη συζήτηση για να μάθω τι σκέφτονται και προετοιμάζουν οι υπουργοί Οικονομικών σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτές οι επενδυτικές ανάγκες», δήλωσε. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο θα απελευθερωθούν οι ιδιωτικές αποταμιεύσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν, πρόσθεσε.

Μία από τις ιδέες που εξετάζονται είναι ο κοινός δανεισμός της ΕΕ για την ενίσχυσης του στρατού του μπλοκ.

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι η χρήση κοινού χρέους είναι «ένας υγιής τρόπος» για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα