Τραγωδία στον αέρα: Συντριβή αεροσκάφους με 71 νεκρούς

Μία νέα αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει τη Ρωσία, καθώς ένα αεροσκάφος τύπου Antonov An-148 της Saratov Airlines, που μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, συνετρίβη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, περίπου 7 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και οι 71 επιβαίνοντες είναι νεκροί. «Έπεσε στην επαρχία Ραμένσκι. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο», ανέφερε πηγή στο Sputnik, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκε από αέρος. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο πέταγε τα τελευταία 8-9 χρόνια ενώ έκανε και διεθνείς πτήσεις, όπως αναφέρει το Sputnik, τονίζοντας ότι στο σημείο μεταβαίνει και ομάδα εγκληματολόγων.

Μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά δίκτυα, όπως σημειώνει το Sky News, πως είδαν το φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό. Στο σημείο της τραγωδίας μετέβη ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Ορσκ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Καζακστάν.

Τι λέει η κατασκευάστρια εταιρία

Με ανακοίνωσή της, η κατασκευάστρια εταιρία ανέφερε ότι το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2010 και δήλωσε πρόθυμη να συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί στην έρευνα για την υπόθεση.

“Πενθούμε και εμείς για το δυστύχημα. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου An-148 με αριθμό 61704 κατασκευάστηκε στο VASO το 2010 και τέθηκε σε λειτουργία από τις αεροπορικές γραμμές Rossiya εκείνη τη χρονιά” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το εξειδικευμένο σάιτ russianplanes, το αεροσκάφος έκανε την πρώτη κανονική πτήση τον Ιούνιο του 2010 και τον Αυγουστο του 2011 σημείωσε ρεκόρ ωρών πτήσης φτάνοντας τις 400 ώρες και 45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα