«Τραπεζική ενοποίηση για την αποκατάσταση της ρευστότητας»

Σε διεθνές συνέδριο- σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διοργάνωσε η “δεξαμενή σκέψης”, “eurofi”, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, έδωσε το παρών ο Γιάννης Στουρνάρας.  Στο επίκεντρο του υπουργού Οικονομικών βρέθηκαν επιμέρους θέματα που συνδέονται με την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομίας. «Η τραπεζική ενοποίηση είναι μία από τις προϋποθέσεις,  για να αποκατασταθεί η ρευστότητα» επεσήμανε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα θέματα που συνδέονται με την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι η τραπεζική ένωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και στόχους στον δρόμο για τη νομισματική ενοποίηση από την καθιέρωση του ευρώ.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης είναι μια από τις προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί η ρευστότητα και η αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Η ευρωπαϊκή οικονομία, είπε ο κ. Στουρνάρας, βρίσκεται ακόμη σε φάση δημοσιονομικής προσαρμογής με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να είναι πλέον ορατά. Η βιώσιμη όμως ανάπτυξη μπορεί μόνον να διασφαλιστεί όταν η ρευστότητα αποκατασταθεί, είπε ο κ. Στουρνάρας επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα η πιστωτική επέκταση κινείται σε στενά πλαίσια σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Η αποκατάσταση της ρευστότητας είναι αναγκαία για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η ελληνική Προεδρία δίνει έμφαση σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτήν.

Ο υπουργός Οικονομικών, τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα