Τρομοκρατημένος ο Σουλτς παρακαλά για ενότητα της Ε.Ε.

Ενότητα σε μια Ευρώπη που αποσυντίθεται εξαιτίας της λιτότητας και του προσφυγικού ζητά ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη την Die Welt εν όψει της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών-μελών στην Μπρατισλάβα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μη αμφισβητούμενα θέματα και «να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού και όχι διχασμένοι τις προκλήσεις το 21ου αιώνα», δήλωσε ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Die Welt.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. «δεν επιτρέπεται να κάνουν το λάθος να συνομιλήσουν μόνο για θέματα που διχάζουν. Ας συνομιλήσουν για θέματα για τα οποία συμφωνούμε! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο Γερμανός πολιτικός, προσπαθώντας να περισώσει την ηγεμονία του Ράιχ. Τέτοια θέματα είναι η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς, όπως επίσης και ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και κατά της ανεργίας των νέων, είπε ο μέθυσος πανίβλακας.

Ο Σούλτς καλεί επίσης τη Βρετανία να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους την αίτηση αποχώρησης από την Ε.Ε., λες και τον ρώτησε κανείς, τον κύριο «τίποτα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλησε να μιλήσει για το πολιτικό του μέλλον, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιος καγκελάριος, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν προτίθεται να υποστηρίξει νέα θητεία του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σούλτς είπε απλώς ότι η σχετική ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου: «Είναι μια ανοιχτή διαδικασία».

Πάντως εάν ο Σουλτς βάλει για καγκελάριος θα είναι η τρανή απόδειξη ότι κι ένας απόφοιτος δημοτικού μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα εμμονικών όπως η Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα