Υπέρ του Ελληνικού Σήματος Ποιότητας τάσσεται ο Κορκίδης

Υπέρ του Ελληνικού Σήματος Ποιότητας τάσσεται το ΕΒΕΠ. “Δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε την εγχώρια παραγωγή μας στην εξωτερική αγορά”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε για το εν λόγω θέμα: «Αναντίρρητα, η θεσμοθέτηση του Ελληνικού Σήματος, έστω και καθυστερημένα, είναι μια επωφελής πρωτοβουλία για τους Έλληνες καταναλωτές, διότι θα μπορούν να επιλέγουν με βεβαιότητα προϊόντα που θα είναι πραγματικά ελληνικά και χωρίς να πέφτουν θύματα δήθεν “ελληνοποιήσεων”. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να προωθούν τα προϊόντα τους, είτε στον πρωτογενή τομέα, είτε στη μεταποίηση, τα οποία θα είναι ελληνικά σε κάθε επεξεργασία με τη σφραγίδα του κράτους.

Με το σήμα ποιότητας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε την εγχώρια παραγωγή μας στην εξωτερική αγορά, να δώσουμε ένα ελληνικό διαβατήριο στα προϊόντα μας και να βάλουμε μια σφραγίδα γνησιότητας, προκειμένου να στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά τις εξαγωγές μας, σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική περίοδο για τον τόπο μας.

Κατ’ επέκταση, τα ελληνικά προϊόντα, οι ελληνικές υπηρεσίες, θα μπορούν με σφραγίδα γνησιότητας, να είναι παρόντα και παρούσες στην παγκόσμια αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα επί ίσοις όροις να διεκδικούν τη θέση τους στο ράφι, να διεκδικούν τη θέση τους στην παγκόσμια κατανάλωση. Η ταυτότητα της ελληνικής παραγωγικής ικανότητας και ποιότητας δίνει την ευκαιρία στους εξαγωγείς, είτε είναι παραγωγοί, είτε βιομήχανοι, είτε έμποροι, να είναι πρεσβευτές των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Το ελληνικό χονδρεμπόριο, το εφοδιαστικό και εξαγωγικό εμπόριο, αλλά κυρίως η εγχώρια επιχειρηματικότητα παραγωγής συμμετείχε ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας μέχρι το τελικό, της υπογραφής δηλαδή του Σήματος. Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠ.Α.ΑΝ. έχει στη διάθεσή του την τεχνική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Εμπορίου, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για τη δημιουργία Μητρώου Επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν το Ελληνικό Σήμα Ποιότητας, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες του Γ.Ε.ΜΗ. των Επιμελητηρίων…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα