Υπό ομηρία το ποδόσφαιρο της Τουρκίας

Άμεσες οι εξελίξεις στην Τουρκία και στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης του πούλμαν της αποστολής της Φενερμπαχτσέ. Οι τούρκικες αρχές όχι μόνο ξεκίνησαν τις έρευνες, αλλά φαίνεται να έχουν συλλέξει και τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε το όπλο και τα αποτυπώματα του ανθρώπου που πυροβόλησε τον οδηγό του λεωφορείο προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό του και την παρ’ ολίγον τραγωδία. Η αστυνομία της Τραπεζούντας ανακοίνωσε πως σύντομα θα ταυτοποιηθεί ο δράστης, ενώ υπάρχουν και δύο ύποπτοι οι οποίοι θα ανακριθούν. Ο Τούρκος οπαδός της Τραμπζονσπόρ που ανέβασε απειλητικό μήνυμα στο Twitter («Δεν θα περάσετε από εδώ, θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο») αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε σχέση με το συμβάν και ότι η ανάρτησή του ήταν τυχαία.

Η τούρκικη ποδοσφαιρική κοινωνία βρίσκεται υπό καθεστώς σοκ και αναμένεται άμεσα συνεδρίαση της λίγκας, όπου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτό που μένει πλέον είναι να διαπιστωθεί ποια ήταν τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης, καθώς αν είναι μόνο οπαδικά, τότε μιλάμε ίσως για την πιο φανατική επίθεση όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ποτέ άλλοτε ένας οπαδός δεν προσπάθησε να δολοφονήσει ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα! Αν το κίνητρο δεν είναι οπαδικό, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση υπό διαφορετικό πρίσμα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα