Φιλιπίνες: Έδινε όλο το χαρτζιλίκι του για να ταΐζει αδέσποτα

Ο εννιάχρονος Κεν χανόταν για ώρες από το σπίτι του. Ο πατέρας του ανησυχούσε, γι’ αυτό κι αποφάσισε να τον παρακολουθήσει. Τότε ανακάλυψε πως ο γιος του σίτιζε διάφορα αδέσποτα κι άρρωστα ζώα, ενώ έπαιζε μαζί τους πολλές ώρες.

Ο μικρός κατάγεται από ένα φτωχό χωριό των Φιλιππίνων. Εδώ και πέντε μήνες περίπου, αφού τελείωνε με τις σχολικές υποχρεώσεις του έπαιρνε το σακίδιό του κι έφευγε από το σπίτι για να γυρίσει αρκετές ώρες μετά. Καθημερινώς έκανε το ίδιο πράγμα, δίνοντας όλο του το χαρτζιλίκι για να ταΐζει αδέσποτα, ενώ δεν πήγαινε πουθενά αλλού με τους φίλους του, ούτε για παιχνίδι, ούτε βόλτα.

Ο πατέρας του τότε αποφάσισε να τον βοηθήσει να δημιουργήσουν στο σπίτι ένα κέντρο αδέσποτων ζώων, τα οποία αρχικώς φρόντιζαν με δικά τους έξοδα, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και δωρεές. «Το όνειρό του ήταν να βοηθήσει τα άρρωστα σκυλάκια που ζούσαν παραμελημένα στους δρόμους. Θα τον βοηθήσουμε να το κάνει πραγματικότητα. Αφιερώνει όλον τον ελεύθερο χρόνο του σε αυτά με σκοπό να τα φροντίζει και να τα γιατρεύει», λέει ο περήφανος πατέρας τού Κεν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα