“Φλέρταρε με την δραχμή ο Τσίπρας”

«Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ορκιζόντουσαν ότι θα αρθούν τα capital control μέσα στο 2016. Είναι ένας συνδυασμός άγνοιας και ανικανότητας. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατάφεραν να πάρουν όλη τη δόση. Πήρανε τη μισή. Πώς μπορούν να λένε ότι αυτός ο κύκλος θα είναι σύντομος; Αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τους ίδιους ράθυμους φοβάμαι ότι θα βρεθούμε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη σε συνέντευξη του σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση.
Απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Πούτιν να του τυπώσει δραχμές είπε: «Ο κ. Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής. Και αυτό το επικίνδυνο φλερτ το γνώριζε το Ποτάμι. Η χώρα όντως κινδύνεψε να πέσει στη δραχμή – όντως υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες. Και γι’ αυτό επιμέναμε και φωνάζαμε “φέρε τώρα τη συμφωνία”. Για να μην έχει άλλοθι ο κ. Τσίπρας ο οποίος εκείνη την εποχή έλεγε στους εταίρους μας ότι “δεν υπάρχει πλειοψηφία στην Βουλή για μια συμφωνία με την Ευρώπη”. Ξέραμε, λοιπόν, ότι με το ένα πόδι ήμασταν στη… Ρωσία».
Σε ότι αφορά το πώς θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός της ανεργίας ανέλυσε το σχέδιο του Κινήματος λέγοντας: «Πρέπει να περάσουμε στην ανάπτυξη με κάθε κόστος για το κομματικό κράτος. Οι εξαγωγές όμως πηγαίνουν ασθμαίνοντας. Ο τουρισμός δεν άφησε πολλά λεφτά στο ταμείο. Και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίζουν κρυφτούλι με το χρέη. Αυτά θα αλλάξουν όλα μαζί αν υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει ως μόνο της στόχο στην οικονομία το δουλειές – δουλειές – δουλειές. Ένα βάρος για την ανεργία των νέων πρέπει να πέσει στην Ευρώπη. Πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πολιτικής της απέναντι στους νέους».
Μιλώντας για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία συμμαχώντας με το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς διαπλοκής που ήλπιζε ότι θα έχει μαζί του μια νέα δεκαετία εξουσίας. « Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι πλέον δεν του είναι χρήσιμοι τους παράτησε και προσπαθεί να βάλει νέους φίλους στο παιγνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι δεν είναι καινούριο η εκτελεστική εξουσία να θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της τη δικαιοσύνη. «Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είχαμε πάντα. Τώρα είναι πιο ξεδιάντροπες. Ίσως είναι και ο ερασιτεχνισμός που λέγαμε. Αν και φοβάμαι ότι είναι κάτι χειρότερο. Οι προηγούμενοι για κάποια πράγματα που έκαναν ντρεπόντουσαν, οι τωρινοί για τα ίδια πράγματα υπερηφανεύονται» ανέφερε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε την οποιαδήποτε συμμετοχή του Κινήματος σε οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις οικουμενικές κυβερνήσεις. Με αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, τη Χρυσή Αυγή. Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις και όχι μια κυβέρνηση σούπα. Με υπουργούς υπερασπιστές της κομματικής γραμμής».
Νέοι πονοκέφαλοι
Στο μεταξύ νέοι πονοκέφαλοι προέκυψαν για την Σεβαστουπόλεως μετά τις δηλώσεις του Ιάσονα Φωτήλα, που μέσω ραδιοφωνικού σταθμού ζήτησε τη συνεργασία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση.
Μεταξύ άλλων ο κ. Φωτήλας είπε: «Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ωστόσο, διέψευσε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.
Από το Ποτάμι δεν υπήρξε απάντηση, αλλά κύκλοι της Σεβαστουπόλεως υπενθύμισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χάρης Θεοχάρης με την Δημοκρατική Ευθύνη.
Πρόταση
Στο μεταξύ το Ποτάμι προέβη σε μία πρόταση προς τον κ. Βούτση, προκειμένου να βρεθεί λύση με το ΕΣΡ. Έτσι, λοιπόν το Ποτάμι προτείνει:
“Η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες. Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ. Παππά που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δε δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου.
Το Ποτάμι -που έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ- θέλοντας να προστατεύσει το θεσμό της ανεξάρτητης αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μια φορά το ναυάγιο συγκρότησής της. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλαδή, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ δεσμευόμενοι παράλληλα ότι, όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στην συνέχεια όλοι μαζί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα να συμβάλουμε από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα