Φονικό υπερόπλο ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Φονικό – υπερόπλο ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει στα σκαριά της κατασκευής μιας βόμβα – εξολοθρευτή η οποία  η οποία ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, δοκιμάστηκε πρώτη φορά από τους ρώσους τον Σεπτέμβριο του 2007. Ονομάζεται Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power. Εχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους TNT!

Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα λίγο πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος ενω η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό ωστικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη.

Τέτοιου είδους θερμοβαρική βόμβα έχουν και οι ΗΠΑ και την “χρησιμοποίησαν” εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα στην Τουρκία, γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Δημοκρατία, την πληροφορία επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το νέο πυραυλικό σύστημα φέρει προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και αυτοματισμών, μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά βάρους 450 κιλών και είναι μεγάλης ακρίβειας καθώς η μέγιστη απόκλιση από τον στόχο είναι μόλις 50 μέτρα. Μάλιστα οι Τούρκοι φρόντισαν να δώσουν στη δημοσιότητα βίντεο με την πρώτη δοκιμή του πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σινώπης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα