Χαμός στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Χαμός επικράτησε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στη δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη όταν το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου -έχει μηνύσει τον δημοσιογράφο- και μίας φίλης της στον Εισαγγελέα.

Άμεσα αντέδρασαν οι δικηγόροι της κυρίας Νικολοπούλου, φωνάζοντας στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πάνω στον απόλυτο πανικό οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη καθώς νωρίτερα την διάρκεια κατάθεσης της στο δικαστήριο φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Εντέλει, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως ζητούσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Το δικαστήριο αποφάσισε την προσαγωγή της Λ. Νικολοπούλου και της φίλης της στον εισαγγελέα και την κατάσχεση του κινητού.

Μέσα στην αναστάτωση η κα Νικολοπούλου έφυγε… προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ συνοδεία αστυνομικών η φίλη της οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.Τελικά, μετά από πολύωρες… διαπραγματεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών με τον εισαγγελέα, δόθηκε η εντολή στην αστυνομία να μην προχωρήσει σε καμία σύλληψη και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί να διαβιβαστεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Θυμίζεται ότι ο Κ. Βαξεβάνης δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, κατόπιν δημοσιευμάτων του περιοδικού “Hot Doc” στις 26 Μαίου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα