«Χαράτσι» της ΕΠΟ στους υποψήφιους μάνατζερ!

Σε μία ακόμη πρωτοτυπία, εκτός… πλαισίου των διεθνών ομοσπονδιών, προχώρησε η ΕΠΟ, θεσπίζοντας «χαράτσι» 2.000 ευρώ στους υποψήφιους για άδεια μάνατζερ!

Ενώ στις διεθνείς ομοσπονδίες έχει «ανοίξει» το επάγγελμα και πλέον δεν απαιτούνται ούτε η τεράστια εγγυητική των 50.000 ευρώ, ούτε εξετάσεις, στην Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισαν να βάλουν «χαράτσι» 2.000 ευρώ, ως παράβολο για την αίτηση.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, προφανώς με τη λογική ότι ο… τυχερός που θα γίνει μάνατζερ, θα ενεργοποιηθεί σε ένα από τα… καλύτερα και… αξιόπιστα πρωταθλήματα στον κόσμο!

Τουναντίον, στα… ανύπαρκτα πρωταθλήματα της Αγγλίας και της Γερμανίας, οι Ομοσπονδίες παρέχουν δωρεάν την άδεια μάνατζερ. Στην Ολλανδία, που δεν… διαθέτουν τις… ελληνικές υποδομές, ο υποψήφιος πληρώνει 540 ευρώ και στην Ιταλία, που… υπολείπεται της Ελλάδας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, πληρώνει 500 ευρώ.

Πάμε και παρακάτω. Για κάθε συμβόλαιο που καταθέτει ένας μάνατζερ, πρέπει να πληρώνει το ποσό των 500 ευρώ, όταν στην Αγγλία, στην Ολλανδία και στη Γερμανία είναι δωρεάν και στην Ιταλία πληρώνει 150 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω είναι απαιτητά από την ΕΠΟ, η οποία, επί της ουσίας, δεν παρέχει την παραμικρή ανταποδοτική υπηρεσία στους μάνατζερ. Υπολογίστε δε, ότι ένας μεγάλος αριθμός ομάδων δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους παίκτες, άρα και απέναντι στους μάνατζερ, κάτι που η ΕΠΟ επιτρέπει να εξελίσσεται μέχρι… τελικής πτώσης, αναγκάζοντας τους ενδιαφερόμενους να καταφύγουν στα αρμόδια όργανα των διεθνών ομοσπονδιών και όταν πια επιδικαστούν τα ποσά από τις τελευταίες, να… εκδίδει μία απλή ανακοίνωση και να απαιτεί την αποπληρωμή.

Με άλλα λόγια, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της ΕΠΟ και σε ποιες ανάγκες ανταποκρίνεται, αλλά και πάνω σε ποια λογική λειτουργεί για το καλό του ποδοσφαίρου και την εξέλιξή του στην Ελλάδα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα