“Χαστούκι” στην Γερμανία: Τέταρτη πιο εργατική χώρα παγκοσμίως η Ελλάδα

“Χαστούκι” στην Γερμανία αποτελεί η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση σε όλο τον κόσμο με τους πιο εργατικούς λαούς, σε αντίθεση με τους… τεμπέληδες Γερμανούς που βρίσκονται μόλις στην 36η θέση. 

Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που κάποιοι ωστόσο Ευρωπαίοι αμφισβητούν, το ότι είμαστε δουλευταράδες.

Οι Κορεάτες είναι ο πρώτος στη λίστα λαός παγκοσμίως που δουλεύει περισσότερο

Ειδικότερα τις ετήσιες ώρες εργασίας των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο υπολόγισε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες.

Με βάση τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, το Fortune υπολόγισε τις ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, λοιπόν, βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας των χωρών με 39,27 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Στην 1η θέση κατατάσσονται οι Μεξικανοί με 42,85 ώρες, στη 2η οι Κοσταρικανοί με 42,62, στην 3η οι Κορεάτες με 40,85 και στην 5η οι Χιλιανοί με 38,27 ώρες την εβδομάδα.

Οι τελευταίοι…

Όσον αφορά τις τελευταίες χώρες της λίστας, στην 32η βρίσκονται οι Γάλλοι με 28,22 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, στην 33η οι Δανοί με 27,62, στην 34η οι Νορβηγοί με 27,44, στην 35η οι Ολλανδοί με 27,40 και στην 36η θέση βρίσκονται οι Γερμανοί με 26,37 ώρες εβδομαδιαίως.

Σημειωτέον ότι οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν την 16η θέση με 34,40 ώρες, ενώ οι Ρώσοι την 6η θέση με 38,17 ώρες εβδομαδιαίως.

Ώρες εργασίας εβδομαδιαίως ανά εργαζόμενο, κατά μέσο όρο, 2014

Ο ΟΟΣΑ κατέγραψε τις ώρες εργασίας ανά έτος. Στη συνέχεια το Fortune διαίρεσε αυτόν τον αριθμό με το 52 για να υπολογίσει τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα