«Χρειάζεται σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία»

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης, με την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου , τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού και την αποχώρηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Megaπρότεινε σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία στο κόμμα, με αφορμή την αναστάτωση και τις απομακρύνσεις βουλευτών. Ερωτηθείς δε αν και ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε σε συνέντευξή του στο Mega, ότι η σχέση του με ένα κόμμα διαμορφώνεται με βάση πολιτικούς όρους «και όχι επειδή τσαντίστηκα».

«Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι σε οποιαδήποτε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά στελέχους», είπε αρχικά  ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Πάμε με πολύ βεβιασμένο τρόπο σε ένα Συνέδριο. Έχουν οξυνθεί τα πράγματα στην εσωκομματική μας ζωή και δεν χρειαζόταν μετά από μια τέτοια ήττα».

Αναφερόμενος στα σενάρια αποχώρησής του από την Αγίου Κωνσταντίνου ο Σπ. Λυκούδης σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρωινό του MEGA πως «τη σχέση μου με τη ΔΗΜΑΡ τη γνωρίζετε». «Ήμουν από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν. Πικραίνομαι και λυπάμαι αφάνταστα αλλά η ΔΗΜΑΡ περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε.

«Εγώ δεν απομακρύνομαι από τη ΔΗΜΑΡ εύχομαι να μην απομακρυνθεί η ΔΗΜΑΡ από εμένα», υπογράμμισε με νόημα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η κρίση μεταξύ τους έχει βαθύνει. «Αν κρίνω ότι η σχέση μου έχει διαταραχθεί, θα είναι αποτέλεσμα σειράς πολιτικών λόγων και όχι επειδή θύμωσα με κάτι».

«Απέφυγα να μιλήσω με τον Κουβέλη»

Ερωτηθείς για το αν μίλησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε: «Δεν επικοινώνησα με τον Φώτη Κουβέλη. Ως πρόεδρος έχει πολλές ευθύνες να χειριστεί τα θέματα. Απέφυγα να μιλήσω μαζί του», συμπλήρωσε.

«Η ηγεσία να κάνει περισυλλογή και επαναπρογραμματισμό»

«Χρειάζεται η ηγεσία να κάνει περισυλλογή και επαναπρογραμματισμό», είπε και πρόσθεσε: «Ο Φώτης Κουβέλης δεν έδειξε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην περίπτωση Ψαριανού».

Ερωτηθείς για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ το Σεπτέμβρη, είπε «Καλύτερα να μην χαρακτηρίσω το Συνέδριο που ετοιμάζεται», είπε.

Μιλώντας για την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου, ανέφερε: «Η κ. Μάρκου έχει καλή και φιλική σχέση μαζί μου. Δεν έχει ταυτιστεί με τις απόψεις μου, πρώτη φορά διάβαζα το κείμενο για την ανεξαρτητοποίησή της».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα