ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Είναι αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες”

«Αναγκαία» χαρακτήρισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «έτσι που είναι σήμερα η πολιτική κατάσταση», ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.  «Δεν ξέρω πότε θα κάνει εκλογές ο κύριος Τσίπρας, αλλά έτσι που είναι σήμερα η πολιτική κατάσταση, αν και πάντα ήμουν υποστηρικτής της εξάντλησης της θητείας για λόγους σταθερότητας, νομίζω είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες, είναι η πιο σαφής διέξοδος», είπε χαρακτηριστικά.
Δύσκολο να προβλέψει κανείς τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης, δήλωσε σχολιάζοντας το σημερινό ραντεβού των κυβερνητικών εταίρων: «Έχω την εντύπωση ότι ακριβή προσδιορισμό των αποτελεσμάτων της συνάντησης δεν είναι εύκολο να κάνουμε γιατί ο κύριος Καμμένος είναι γνωστός για την ασυνέπειά του, ενώ και ο κύριος Τσίπρας δεν έχει μία ευθεία γραμμή για τις προθέσεις του. Μπορεί να ανακαλυφθεί, να βρεθεί μια φόρμουλα, βοηθάει και η ποικιλία της ελληνικής γλώσσας, ξέρετε».
Τέλος, αναφορικά με τη δήλωση του Σπύρου Δανέλλη, που όχι μόνο έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κάλεσε τους συναδέλφους του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τον κάλεσε να χαράξει μια «σαφή θέση» έως τέλος. «Έχει προσδιορίσει τη δική του στάση ο Δανέλλης, το να ζητά και από τους υπόλοιπους να έχουν την ίδια στάση είναι λίγο. Είναι ασύνηθες να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ είσαι βουλευτής της αντιπολίτευσης. Δεν θα μου άρεσε καθόλου να ακολουθήσουν τα γνωστά “αποστάτες, αργυρώνυτοι” κλπ, αλλά πρέπει να είναι σαφής η στάση του καθενός», δήλωσε.

 

Διαβάστε επίσης