«Χωρίς τους ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανεξέλεγκτος»

Ένα είναι το δίλημμα για τις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νίκο Νικολόπουλο που μίλησε σε τοπικά μέσα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΛ.: αν θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για «να κρατάνε τις ισορροπίες» ή αν θα έχουμε «μιαν ανεξέλεγκτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του «Χριστιανοδημοκρατικού» κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, που εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τη λήξη της θερινής κοινοβουλευτικής περιόδου, έκανε λόγο για απόλυτη υποταγή από πλευράς των Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου και παραλλήλισε, ουσιαστικά, την επικείμενη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ο ίδιος πάντα ως δεδομένο ότι οι πρώτοι θα είναι μέσα στη βουλή και μάλιστα με πολύ καλύτερα ποσοστά απ’ ότι τα γκάλοπ δείχνουν, με εκείνη του ΚΚΕ με τη Ν.Δ. το ’89 και το ’90.: «Τα μέσα ενημέρωσης, ποτέ τότε δεν είχαν πει αυτό που λένε και ξαναλένε σήμερα τα μέσα της διαπλοκής, ότι δηλαδή μια τέτοια συνεργασία με την αριστερά θα σημάνει την καταστροφή για τον τόπο», είπε ο κ. Νικολόπουλος που σχολίασε ότι «η ανατροπή θα είναι μεγάλη και το χαστούκι βροντερό».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ψεύτικες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα, για κανάλια και μεγάλα μέσα αλληλοεξαρτώμενα με τους κυβερνώντες, με τα πρώτα να χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος και τους δεύτερους να σωπαίνουν στο όνομα των συμφερόντων τους, ενώ μίλησε και για τις βασικές διαφορές του προγράμματος και των «πιστεύω» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και πως αυτές θα προσπελαστούν. : «Οι ΑΝΕΛ όχι απλά θα είναι στη βουλή, αλλά θα ξεπεράσουν και το όριο εισόδου που τα γκάλοπ δείχνουν. Δόξα τον λαό, λέω εγώ, που έκλεισε τα αυτιά του και παίρνει μια ιστορική απόφαση», είπε, ενώ, σχετικά με τις διαφορές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν την εκκλησία, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σε κάθε περίπτωση είναι καλύτεροι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με αυτή, «παρά όσοι μιλάνε για ορθοδοξία, αλλά στην ουσία εμπορεύονται τον Χριστό, καταργούν την Κυριακή αργία και υποστηρίζουν ότι κάθε παιδί είναι τεκμήριο».

«Εγώ είμαι η Νέα Δημοκρατία, όχι η μεταλλαγμένη πολιτική άνοιξη του κ. Σαμαρά! Η Νέα Δημοκρατία με την οποία εγώ ανδρώθηκα, δεν είναι αυτή του «ναι σε όλα». Οι Νεοδημοκράτες δεν πρέπει να ντρέπονται. Δεν φταίνε αυτοί για τις «πομπές» του κ. Σαμαρά», είπε σε άλλο σημείο. Τόνισε ξανά και ξανά, πως οι ΑΝΕΛ είναι από την αρχή ξεκάθαροι για τις προθέσεις τους και για τον λόγο αυτό ζητάνε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων: «Σας είπαμε ξεκάθαρα ότι θα πάμε με τον Τσίπρα. Πάμε για τον μεγάλο εθνικό σκοπό. Όταν ξαναβγούμε στο ξέφωτο, ο καθένας θα ακολουθήσει και πάλι την κοσμοθεωρία του», είπε ο κ. Νικολόπουλος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ «κατεβάσει τις εικόνες, αν βγάλει τον σταυρό από τη σημαία, οι ΑΝΕΛ θα φύγουν την ίδια ώρα!».po-nikolopoulos- Άφησε να εννοηθεί πως και ο ίδιος ο Τσίπρας δεν είναι έτοιμος για αυτοδυναμία, πως δεν τη θέλει, αφού «σίγουρα δεν θα ήθελε να πιστεί από τις ακραίες τάσεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα του», ενώ σχολίασε πως «το ζύγι θα είναι η ΑΝΕΛ».

Στις διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στα θέματα εκκλησίας και ιδιαίτερα στην φορολόγηση της περιουσίας της εκκλησίας, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως» εάν μιλάμε για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας που θα φέρει έσοδα, τότε ναι, αλλά αν μιλάμε για λιβαδικές εκτάσεις και βοσκοτόπια τότε είναι άλλο πράγμα», ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ορισμένους δεσπότες «που σε μέτρα όπως τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, δεν μπήκαν μπροστά».

 

Επιστολή

Την ίδια ώρα σε ανοιχτή επιστολή, ο Νίκος Νικολόπουλος σημειώνει:

Φίλη και φίλε,
Για τις αξίες της φιλελεύθερης ψυχής μας…
Όταν, τον Ιούλιο του 2012, παραιτήθηκα από την κυβέρνηση Σαμαρά ακόμα και άνθρωποι που με γνωρίζουν από μικρό παιδί, νόμισαν ότι η απόφασή μου ήταν αδικαιολόγητη, βιαστική ή υποκινούμενη από προσωπικά ή άλλα, πιο. υπόγεια συμφέροντα.
Λίγοι πίστεψαν όσα δημόσια είπα: Ότι ο Σαμαράς δεν θα έκανε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ότι η ΝΔ, που ψηφίστηκε με «σημαία» της την παύση της λιτότητας, ήταν δέσμια μίας ηγετικής ομάδας που νοιαζόταν μόνο για την εξουσία, ξεπουλώντας την ιστορία, τις αξίες και τον λαό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Η στάση μου έφερε όλο το σύστημα απέναντί μου. Λοιδορήθηκα, συκοφαντήθηκα, απειλήθηκα. Τίποτα δεν με «άγγιξε», όμως. Τίποτα μεμπτό δεν βρέθηκε για μένα, παρά το γεγονός πως πολλοί προσπάθησαν να με εξοντώσουν πολιτικά.
Άντεξα. Έμεινα όρθιος. Υπερασπίστηκα την αλήθεια, τους πολίτες που με ψήφισαν και μαζί, όλους τους πολίτες που πίστεψαν ότι οι μέρες της σκληρής λιτότητας έπρεπε να τελειώσουν.
Σήμερα, μετά από 2,5 περίπου χρόνια, όλοι ξέρετε ότι έλεγα αλήθεια. Και όλοι μπορείτε να καταλάβετε πως τα διάφορα σενάρια που δημιουργήθηκαν γύρω από μένα και την παραίτησή μου, ήσαν ανυπόστατα.
Η αλήθεια, ήταν και είναι μία:
Εγώ δεν πέρασα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο γιατί ήμουν πάντοτε στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο!
Ο Σαμαράς άλλαξε στρατόπεδο και μαζί, μετάλλαξε τη ΝΔ σε πολιτικό παραμάγαζο της τρόικας και των μεγαλοσυμφερόντων!
Τώρα πια τα ξέρετε όλα…
Βλέπετε, στα δυόμισι χρόνια που πέρασαν, όλοι… ξαναγνωριστήκαμε.
Και θα… ξαναγνωριστούμε σύντομα και πάλι.
Στην επόμενη Βουλή.
Εκεί που με την θέληση του Θεού και την δική σας εμπιστοσύνη, θα βρεθώ. Για να διεκδικήσω, μαζί με τον Πάνο Καμμένο και την εκλογική συμμαχία των ΑΝΕΛ, όσα στέρησαν από τον λαό: Πραγματική δημοκρατία και αξιοπρέπεια!
Και επίσης, να βγάλουμε την «θηλιά» που έβαλαν στον λαιμό κάθε πολίτη, να σταματήσουμε το πάρτι της διαφθοράς που ακόμα συνεχίζεται, να μάθουμε ποιοι και γιατί έφεραν τα μνημόνια, αλλά και ποιοι έγιναν πλουσιότεροι στα χρόνια της τρόικας. Επιτέλους, να στείλουμε τα λαμόγια στην φυλακή και να επιστρέψουμε τον κλεμμένο πλούτο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του: Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Και έχετε τον λόγο μου: Όλα αυτά θα τα κάνουμε.
Διαφορετικά, δεν θα μας αντέξει. καμία κυβέρνηση και κανένας κυβερνήτης!
Φίλες και φίλοι,
Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα για την ελπίδα.
Ξέρετε ότι ποτέ δεν υπήρξα το «καλό παιδί των μεγάλων αφεντικών». Χρήσιμος για την πατρίδα και τον λαό ήθελα πάντοτε να είμαι, τίποτα άλλο.
Και τώρα, μας δίνεται μία ευκαιρία.
Τώρα που ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο βυθίζονται, οι ΑΝΕΛ αποτελούν τη μόνη δύναμη που μπορεί να στηρίξει τις ελπίδες των φιλελεύθερων πολιτών σε μία αυριανή συμμαχική κυβέρνηση.
Η ψήφος των Νεοδημοκρατών στην μεταλλαγμένη ΝΔ του Σαμαρά, ούτε χρειάζεται, ούτε και αξίζει. Γιατί οι Νεοδημοκράτες δεν πρέπει να προσφέρουν κανένα «σωσίβιο» στον Σαμαρά. Και γιατί, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται…
Στο χέρι των κεντροδεξιών πολιτών είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος.
Η αυτοδυναμία μπορεί να δημιουργήσει ένα ακόμα αλαζονικό κόμμα εξουσίας ή να επιτρέψει στις ακραίες και άφρονες συνιστώσες του να. αλωνίζουν. Ή να γίνουμε μάρτυρες μίας ακόμα οβιδιακής μεταμόρφωσης και από τον «ΣΥΡΙΖΑ του αντιμνημονίου» να περάσουμε στον «ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου».
Δεν το θέλω και είμαι βέβαιος ότι δεν το θέλετε.
Στηρίξτε λοιπόν τους ΑΝΕΛ.
Τη δύναμη που θα συμβάλλει να μην κυβερνηθεί ο τόπος. μονόπαντα ή αντίθετα με την εντολή του λαού. Τη δύναμη που θα υπερασπιστεί τα εθνικά ιδεώδη, την επιχειρηματικότητα, την ιδιοκτησία.
Κοινός στόχος όλων των Ελλήνων είναι να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Όλοι μαζί!
Και αυτό θα κάνουμε από τις 26 Ιανουαρίου.
Δώστε μου δύναμη να αγωνιστώ.
Εμπιστευτείτε μου την ψήφο σας.
Για να ξεπλύνουμε τις «αμαρτίες» της γενιάς μας.
Για να δικαιώσουμε τις αξίες της φιλελεύθερης ψυχής μας!
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα