Ψηφίζει Δήμα o Γιάννης Κουράκος

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Κουράκος από το διάγγελμα του πρωθυπουργού τονίζοντας παράλληλα πως πήρε την απόφαση να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τόνισε πως «ο πρωθυπουργός άργησε να παρέμβει».

«Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν σύμφωνο με αυτά που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω καταθέσει προτείνοντας ένα τρίπτυχο: κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2015 για να υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός άργησε να παρέμβει, έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο νωρίς. Αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση» δηλώνει αρχικά ο Γιάννης Κουράκος.

 «Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα αυτονόητα. Είναι τρελό να μην μπορούν να συνομιλούν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να κάτσουμε κάτω να συνεννοηθούμε» τονίζει εν συνεχεία ο Πειραιώτης βουλευτής.

Σε ερώτηση αν η παρούσα Βουλή θα μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά και τις νέες εξελίξεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει: «Δεν το ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω τι θα γίνει. Είναι σίγουρα μεγάλος ο αριθμός 180 και δυστυχώς αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν πολιτικά “αφτιά” να κάτσουν να ακούσουν και να συνθέσουν. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει σύνθεση, δεν είναι άσπρο- μαύρο, ούτε γκρι. Μόνο έτσι μπορεί να βγει πρόεδρος με ευρύτατη συναίνεση. Μόνο αν βάλουμε κανόνες στο παιγνίδι. Σήμερα δεν έχει κανόνες το παιγνίδι της πολιτικής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα