“Όχι” Χρυσόγονου σε επαναληπτικές εκλογές

Στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές αναφέρθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως “δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές”.

“Μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και με ετερόκλητες ομάδες γιατί δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές” είπε αρχικά στον Αθήνα 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* «Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα. Αν επρόκειτο να αλλάξω κόμμα, θα είχα παραιτηθεί από την έδρα μου και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις. Δεν τις τήρησε κανείς».

* «Κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών… Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».

* Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο… Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα