Ο Ντε Χέα έπιασε επιτέλους πέναλτι και η Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 την Γουέστ Χαμ

Ο Νταβίντ Ντε Χέα απέκρουσε επιτέλους πέναλτι και χάρισε σπουδαίο διπλό σε «νεκρό χρόνο» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-2). Ο 30χρονος τερματοφύλακας αρνήθηκε την παραβίαση στο 95’ και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του Μάντσεστερ, που παραμένει αήττητη μετά από πέντε παιχνίδια.

Ήταν Μάιος του 2021, το τελευταίο ματς στη σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας ευρωπαϊκός τελικός, που οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έριξε στο 120′ τον Νταβίντ Ντε Χέα για να «καθαρίσει» στη ρώσικη ρουλέτα και να στείλει το τρόπαιο στο Μάντσεστερ. Ο Ισπανός κίπερ, όμως, που είχε να αποκρούσει πέναλτι από τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτήτως διοργάνωσης, δεν έπιασε ούτε ένα από τα 11 των παικτών της Βιγιαρεάλ και ο τίτλος χάθηκε. Ωστόσο, κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν η ώρα της εξιλέωσης.

Μετά από 40 σερί αποτυχημένες απόπειρες, ο Ντε Χέα έγινε ο ήρωας της Γιουνάιτεντ κι έσωσε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας την τύχη και με το μέρος τους, έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ο Μπενραχμά βρήκε δίχτυα στο 30’ με τη βοήθεια της τύχης. Έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φώναξε ξανά «παρών» και έφερε την κατάσταση στα ίσα πέντε λεπτά μετά. Ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το πρώτο του σουτ και ο Πορτογάλος σταρ από κοντά έκανε το 1-1. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες κατάφερε να προβάλλει αντίσταση σχεδόν στο ολόκληρο ημίχρονο, αλλά ένα πανέμορφο γκολ του Λίνγκαρντ στο 89ο λεπτό με φαλτσαριστό σουτ, έπειτα από κίνηση από τα αριστερά, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, δεν τελείωσαν τα πάντα εκεί. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα δίνοντας μεγάλη ευκαιρία στην Γουέστ Χαμ, όταν ο Σο έκανε πέναλτι σε σέντρα του Γιαρμολένκο. Ο Νόμπλε ανέλαβε την εκτέλεση και ο Ντε Χέα του είπε «όχι».

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Βλάσιτς (68′ Γιαρμολένκο), Μπενραχμά (88′ Λανζίνι), Φορνάλς, Μπόουεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (88′ Μάτιτς), Γκρίνγουντ (73′ Σάντσο), Φερνάντες, Πογκμπά (73′ Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα