Προκλητικό τουρκικό βίντεο: Σπουδαστές κολυμπούν «την απόσταση για το Καστελόριζο»

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, προπαγανδιστικό βίντεο που στοχεύει το Καστελλόριζο

Συνεχίζει τις προκλήσεις η γείτονα χώρα.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, προπαγανδιστικό βίντεο που στοχεύει το Καστελλόριζο.

Το βίντεο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη , σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν, προς την Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι παραμονές Χριστουγέννων ο Ακάρ είχε δηλώσει προκλητικά: «Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1.950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα