LIVE Streaming: Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:00)

Με τον Ολυμπιακό να προβάλλει για άλλη μία φορά ως το μεγάλο φαβορί για τον 23ο τίτλο της ιστορίας του (και πέμπτο διαδοχικό), διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου το 22ο final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Λάρισα και θα γίνει παράλληλα με το αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών, με την ΚΟΕ να επαναλαμβάνει το περσινό «πείραμα» της ταυτόχρονης διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων.

Πέρυσι, βέβαια, οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας και η πολύμηνη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων είχαν ως συνέπεια μία διαφορετική μορφή κυπέλλου, χωρίς προκριματικές φάσεις, και με τις πρώτες οκτώ ομάδες της «κουτσουρεμένης» κανονικής περιόδου να αγωνίζονται σε final-8 στο Λαιμό.

Φέτος η διοργάνωση του κυπέλλου επέστρεψε στην κανονική μορφή της, με τη συμμετοχή των 16 ομάδων της Α1, και μετά από δύο προκριματικές φάσεις ξεχώρισαν οι τέσσερις ομάδες που -θεωρητικά τουλάχιστον- διεκδικούν το Σαββατοκύριακο το τρόπαιο.

Η περσινή φιναλίστ ΑΕΚ κληρώθηκε αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό κι έτσι οι πιθανότητες να επαναλάβει την επιτυχία του 2021 είναι μηδαμινές. Στο άλλο ζευγάρι, η Βουλιαγμένη έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Υδραϊκό, ο οποίος πάντως έχει τις δικές του φιλοδοξίες και δεν αναμένεται να… παραδοθεί αμαχητί.

Με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την τελική φάση του Champions League να «σκιάζει» ήδη τη φετινή χρονιά, ο Ολυμπιακός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την αμφισβήτηση των εγχώριων «σκήπτρων» του. Η αλήθεια είναι ότι οι φετινοί «ερυθρόλευκοι» χτίστηκαν με προοπτική την κατάκτηση της Ευρώπης, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να εμφανίζει αρκετές αδυναμίες σε κρίσιμα ματς. Η ψυχολογία των Πειραιωτών είναι χαμηλά, μετά την -ουσιαστικά καταδικαστική- ήττα του περασμένου Σαββάτου από τη Φερεντσβάρος, όμως η κατάκτηση του κυπέλλου προσφέρεται για να ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα βρεθεί η ΑΕΚ, η οποία στο περσινό final-8 κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να φτάσει ως τον τελικό, όπου όμως γνώρισε τη συντριβή με 20-4 (το μεγαλύτερο σε έκταση σκορ που έχει σημειωθεί στους 43 τελικούς κυπέλλου της ιστορίας). Η Ενωση κατάφερε να μείνει «όρθια» σε δύο «θρίλερ» και να προκριθεί στο final-4, όμως η κλήρωση δεν της αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Άλλωστε, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε πολύ κακό… φεγγάρι, έχοντας γνωρίσει επτά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, με τις τελευταίες δύο (από τη Γλυφάδα) να αφήνουν την ομάδα του Δημήτρη Μάζη εκτός πλέι-οφ.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντήθηκαν φέτος στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να σημειώνουν δύο εύκολες νίκες (13-5 και 23-3).

Το πρόγραμμα του final-4:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4

Ημιτελικοί

19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

20:30 Υδραϊκός-Βουλιαγμένη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4
19:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα