Η «τέλεια πριγκίπισσα» δεν μένει πια εδώ

Νεκρή από ναρκωτικά η Κάσια Γκαλάνιο

Πριν από 45 χρόνια γεννιόταν στην Κρακοβίας της Πολωνία ένα κορίτσι που έμελε να ζήσει μία πριγκιπική ζωή. Πίσω, όμως, από τα στρας μάλλον κρυβόταν μια σκοτεινή πραγματικότητα που της στοίχησε τη ζωή, αφού στα μέσα της εβδομάδας η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Ισπανία.

Ήταν ακόμη παιδί όταν η Κάσια Γκαλάνιο –περί ης ο λόγος– άφησε τη χώρα της και πέρασε τον Ατλαντικό για να βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου πρώτα ξεκίνησε τις σπουδές της στο κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και κατόπιν έβγαλε για λίγο καιρό το… παντεσπάνι της εργαζόμενη στον γνωστό επενδυτικό οίκο Morgan Stanley. Όταν το 2004 η Γκαλάνιο ένιωσε την ανάγκη να πάρει μία ανάσα από τις φοιτητικές… σκοτούρες και διάλεξε το Παρίσι ως προορισμό αναψυχής δεν υποψιαζόταν ότι το «διάλειμμα» θα ήταν μόνιμο. Ο λόγος γαλαζοαίματος και το όνομά του Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα ΑλΘάνι.

Πρόκειται για τον 73χρονο σήμερα δισεκατομμυριούχο και θείο του νυν εμίρη του Κατάρ, με τον οποίο η πολωνικής καταγωγής καλλονή παντρεύτηκε την ίδια χρονιά και στη συνέχεια απέκτησε μαζί του τρεις κόρες, τη Μαλάκ, τη Γιασμίν και τη Ριμ.

Η ελληνική στιχουργία επιμένει ότι η ανέγερση παλατιών στην άμμο είναι κακό πράγμα και το Κατάρ διαθέτει η άφθονη «πρώτη ύλη», οπότε δύσκολα η τύχη της Κάσια θα ήταν διαφορετική. Καταρχάς η γυναίκα που είχε «λανσαριστεί» ως ιδανική περίπτωση καταριανής πριγκίπισσας δεν προτιμούσε για διαμονή τη χώρα του συζύγου της αλλά την Ισπανία και συγκεκριμένα τη μεσογειακή Μαρμπέγια στην Costa del Sol. Συνάμα σε μόλις 5 χρόνια έγγαμου βίου φέρεται να βοήθησε τον σύζυγό της να απεμπλακεί από μία υποτιθέμενη απάτη ύψους €50.000.000, υπόθεση για την οποία φημολογείται ότι το 2009 εισέπραξε αγνώστου ύψους ποσό από την τράπεζα Barclays.

Όσο για την τελευταία δεκαπενταετία η ζωή του πριγκηπικού ζεύγους αυτή αναλώθηκε όχι σε παλάτια αλλά σε δικαστικές αίθουσες καθώς η 45χρονη Κάσια διεκδικούσε δικαστικά να πάρει εκείνη την επιμέλεια των παιδιών τους, επικαλούμενη μάλιστα ότι ο Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα ΑλΘάνι είχε κακοποιήσει όχι μόνο την ίδια αλλά και μία από τις τρεις κόρες τους. Αν και ο 73χρονο κροίσος αρνείται τις κατηγορίες, στις 14 Απριλίου η 17χρονη κόρη της πρώην πριγκίπισσας υπέβαλε μήνυση σε γαλλικό δικαστήριο κατηγορώντας τον πατέρα της για σεξουαλική επίθεση εναντίον της όταν ήταν μεταξύ 9 και 15 ετών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου η Γκαλάνιο υπέφερε για μήνες από νευρικές κρίσεις και γι΄ αυτό η γαλλική Δικαιοσύνη στην οποία είχε καταφύγει για την γονική επιμέλεια ανέβαλε την υπόθεση μέχρι να γίνει ψυχολογική αξιολόγηση της 45χρονης.

Ο επίλογος της ιστορίας μπήκε τελικά με τον τραγικότερο τρόπο. Έπειτα από ημέρες ανεπιτυχών προσπαθειών να  επικοινωνήσει με τη μητέρα της η ευρισκόμενη τσο Παρίσι μικρότερη κόρη της Γκαλάνιο ειδοποίησε την ισπανική αστυνομία που με τη σειρά της εισέβαλε στο σπίτι της τελευταίας στη Μαρμπέγια. Οι Ισπανοί αστυνομικοί βρήκαν τη σορό στο κρεβάτι χωρίς να έχει εμφανή σημάδια σωματικής βίας, με την αιτία θανάτου να αποδίδεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα