ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: «Κάν’ το όπως στη Novartis…»

Η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την υπόθεση των παράνομων επισυνδέσεων στρώνοντας το χαλί για νέους κουκουλοφόρους μάρτυρες όπως στη Novartis

Όταν ο λατρεμένος θεωρητικός της Αριστεράς, Κάρολος Μαρξ, «λάνσαρε» στη παγκόσμια διανόηση τη σοφία του ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» προφανώς δεν είχε στο μυαλό του την Ελλάδα. Πολλώ δε μάλλον αδυνατούσε να φανταστεί ότι το τσιτάτο του θα επιβεβαιωνόταν στην περίπτωση των υποκλοπών και στον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται από την αξιωματική αντιπολίτευση το όντως σοβαρό θέμα.

Διότι μόνο τυφλοί και κουφοί δεν εντοπίζουν την επανάληψη –αν θα είναι ως τραγωδία ή ως φάρσα, θα φανεί στην πράξη– που έχει το «μοτίβο» των αποκαλύψεων για τους ωτακουστές κοριούς του «Predator» με όσα τραγελαφικά είδαμε να συμβαίνουν στην υπόθεση της Novartis.

Ως γνωστόν στην πολύκροτη υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας χρειάστηκε η «συνδρομή» των κουκουλοφόρων μαρτύρων που «κάποιος-κάπου-κάποτε» τους είπε «κάτι» δήθεν ενοχοποιητικό για 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και στήθηκαν στον τοίχο και κατασυκοφαντήθηκαν με έωλες κατηγορίες. Τώρα, είναι πάλι η Νέα Δημοκρατία και ο νυν «γαλάζιος» πρωθυπουργός που κατά το αφήγημα που προμοτάρει η Κουμουνδούρου και τα φίλια σε αυτήν ΜΜΕ βάλθηκε να παρακολουθεί τους πάντες: όλους τους υπουργούς του, τις γυναίκες τους, ακόμη και συγγενικά του πρόσωπα, αλλά σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό αντίπαλό του!!!

Ακόμη κι αν δεν αναρωτηθεί κάποιος πώς «κολλάει» αυτό το σενάριο με την κοινή λογική, δεν μπορεί να μην ζητήσει να ακούσει ένα σοβαρό επιχείρημα πόθεν τεκμαίρεται η βεβαιότητα του αρχηγού και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πίσω από τις σκοτεινές επισυνδέσεις βρίσκεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ποιο νομίζετε ότι είναι αυτό τo αδιάσειστο(;) στοιχείο που δήθεν ενοχοποιεί τον πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή και εντολέα των παρακολουθήσεων; Μα, τρεις μάρτυρες που αν φορέσουν –λέει– την κουκούλα του προστατευόμενου whistleblower θα ξεφουρνίσουν ό,τι ξέρουν για την υπόθεση!!!

Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε στην αρχή της εβδομάδας και από τηλεοράσεως ο Γιαννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη (σ.σ. αλλά και συνήγορος στο Ειδικό Δικαστήριο της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για την υπόθεση της Novartis) λέγοντας ότι τρία πρόσωπα που είναι δράστες παράνομων συνακροάσεων προτίθενται να αποκαλύψουν το χρονικό διάστημα που υπέκλεπταν συνομιλίες αλλά και εκείνους που τους έδιναν τις σχετικές εντολές, υπό τον όρο να τεθούν –οι… μαρτυριάρηδες– σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Το πώς, τώρα, από τις παραπάνω δηλώσεις φτάσαμε λίγα 24ωρα μετά στις παραδοχές του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. έχει και αυτή την ιδιότητα ο Γ. Μαντζουράνης) ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες αποδείξεων για τις υποκλοπές παρά μόνο (προστευόμενες) μαρτυρίες, αλλά και στο ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis «ήταν εξαρχής αθώα», παραμένει στη σφαίρα του ανεξήγητου. Αλλά και πώς να εξηγηθεί όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να πει (στην τελευταία συνέντευξή του στο Star) το νομικά και πολιτικά ανήκουστο ότι τις αποδείξεις τις δίνουν οι «αθώοι» που «βγαίνουν στο φως».

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αν μη τι άλλο, για τους… αγράμματους που πιστεύαμε ότι το βάρος της απόδειξης το φέρει ο καταγγέλλων και όχι ο καταγγελλόμενος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα