Η Λαμία πέρασε απ’ την Καλλιθέα 2-1 και πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου

Η Λαμία του Σάββα Παντελίδη επικράτησε 2-1 στο «Ελ Πάσο» της μαχητικής Καλλιθέας σε ένα παιχνίδι «θρίλερ» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για έκτη διαδοχική χρονιά και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλωνας Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος για να φτάσει στην τετράδα!

To παιχνίδι ξεκίνησε με την Καλλιθέα να πιέζει τους φιλοξενούμενους και να φτάνει μάλιστα μια «ανάσα» από το 1-0 έπειτα από φάση διαρκείας. Στο 10’ ο Νίλι πήρε την πάσα από τον Κυνηγόπουλο στην περιοχή όμως το γύρισμα του πέρασε παράλληλα από την εστία του Σαράνοφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα, με τον Ντεμέτριους να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
Από το σημείο εκείνο και έπειτα η Λαμία ισορρόπησε το ρυθμό και κατάφερε εν τέλει να φτάσει στο γκολ. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε το φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Γιώργο Μανούσο που με όμορφο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη δίνοντας της σκορ πρόκρισης.
Η ομάδα της Φθιώτιδας έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στο 38’ όταν ο Νούνιες έβγαλε την βαθιά μπαλιά στον Μανούσο, αυτός έδωσε με την μια στον Τσιλούλη που με τη σειρά του γύρισε στον Μαρτίνες, με τον Ισπανό να πλασάρει ιδανικά για το 2-0! Το «κρεσέντο» των γκολ συνεχίστηκε τρία λεπτά αργότερα με την Καλλιθέα να μειώνει! Ο Κυνηγόπουλος έκανε την σέντρα, ο Νίλι επωφελήθηκε από τις κόντρες και πλασέ εξ’ επαφής μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του Γιώργου Σίμου στο 41’.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την Καλλιθέα να έχει την κατοχή, κυνηγώντας με αυτόν τον τρόπο το γκολ της ισοφάρισης και με τη Λαμία να αμύνεται ώστε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Στο 73’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ με τον Καινούργιο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα γκολ το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο αμυντικός της Καλλιθέας ήταν εκτεθειμένος. Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στο 3-1, όταν ο Τσιλούλης βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Πάντο, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.
Στο 82’ ο Ντεμέτριους απείλησε ξανά την εστία του Σαράνοφ με το πλασέ του να πηγαίνει στην αγκαλιά του Σέρβου τερματοφύλακα. Παρά την πίεση της ομάδας του Γιώργου Σίμου, το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε.
Καλή η παρουσία του Καραντώνη που στο 73’ ακύρωσε σωστά το γκολ των γηπεδούχων υποδεικνύοντας οφσάιντ.
Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος 4-3-3): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79΄Ρέντζας), Μπουλούλης (80΄Δούμτσης), Σαντάνα (58΄Λασκαράκης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80΄Τσιντώνης)
Λαμία (Σάββας Παντελίδης 4-1-4-1): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58΄Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58΄Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68΄Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58΄Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79΄Γιακουμάκης), Μανούσος

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα