Λευκαρίτης: «Υπάρχει αρνητικό κλίμα για την ΕΠΟ»

Ο Μάριος Λευκαρίτης είναι ένας έμπειρος παράγοντας και λόγω της κυπριακής του καταγωγής μπορεί να μαθαίνει ευκολότερα τα πραγματικά γεγονότα γύρω από το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Sportfm δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια… εξηγεί στον Μισέλ Πλατινί τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα ξεκαθάρισε πως η πιθανότητα της αποβολής των ελληνικών ομάδων από τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι υπαρκτή, λόγω της ξεκάθαρης παρέμβασης που πάει να γίνει στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας:  «Να μην προδικάζουμε τίποτα ακόμη. Υπάρχει μια συνεδρία. Έχουν προσκληθεί FIFA-UEFA και θα εκπροσωπηθούν από τον κύριο Ιφαντίνο. Θα συζητηθούν τα θέματα και αφού προσκλήθηκαν θα εκφράσουν φαντάζομαι και τις απόψεις της UEFA. Δεν τους κάλεσαν για να δουν αν είναι όμορφοι ή άσχημοι. Καλύτερα να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί. Είναι άσχημο να πιθανολογούμε. Πρέπει να προβληματιστούμε και να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι δυσάρεστο, αλλιώς θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ UFEA-FIFA και κυβέρνησης»

Ο Μάριος Λευκαρίτης εξηγεί ότι το πρόβλημα είναι με την ΕΠΟ και τη λειτουργία της: «Έχω πει άλλες φορές ότι δεν ξυπνάνε και δεν κοιμούνται με το τι γίνεται στην ΕΠΟ. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, αυτήν τη φορά! Υπάρχει αρνητικό κλίμα. Κανένας δεν μπορεί να αδικήσει την ελληνική κυβέρνηση για το ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα. Θα τη βρουν σύμμαχο την UEFA. Η FIFA και η UEFA ζητούν τη βοήθεια κάθε χώρας για αντιμετώπιση προβλημάτων. Δεν είναι όμως να λένε το ποιοι θα είναι στην Ομοσπονδία, ποιοι θα είναι διαιτητές… Ο εκπρόσωπος της UEFA είναι η ΕΠΟ. Δεν μπορεί η UEFA να επέμβει στα εσωτερικά κάθε κράτους. Όπως και η UEFA δεν θέλει από κανέναν να επεμβαίνει στα εσωτερικά της».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα