Τρόμος και αίμα στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς

Μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νίκαια και Βερολίνο ξύπνησαν στη Στοκχόλμη, καθώς φορτηγό «καρφώθηκε» πάνω σε εμπορικό κέντρο και παρέσυρε πεζούς. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ το περιστατικό έλαβε χώρα στο «Åhlens Mall», ενώ η σουηδική αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι υπάρχουν 20 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένος αριθμός νεκρών, καθώς άλλα Μέσα γράφουν για δύο και άλλα για πέντε. Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει στο πλήθος «μείνετε μακριά, είναι τρομοκρατικό χτύπημα». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής από το «Soap Bar», ενώ ανήκει σε εταιρεία ζυθοποιίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί -από την πλευρά των αστυνομικών που εντόπισαν τον δράστη, σύμφωνα με μαρτυρίες-.

«Ήμουν σε ένα κοντινό ανθοπωλείο και αγόραζα λουλούδια. Ξαφνικά άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδα ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Για την ώρα η σουηδική αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα