Προσφυγή κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στα play offs ανόδου

Σε περιπέτειες μπαίνει η συμμετοχή του Ηρακλή στη διαδικασία -ενδεχομένως και η ίδια η διεξαγωγή- των play offs ανόδου (αρχίζουν 22/4) στη Football League. Ο Άρης Παλαιοχωρίου – δεύτερος πίσω από τους «κυανόλευκους» στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής– κατέθεσε ένσταση κατά του «γηραιού», ζητώντας να πάρει τη θέση του.

Η ομάδα από τη Χαλκιδική υποστηρίζει πως εφόσον ο Ηρακλής αποφάσισε να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και όχι στο τοπικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να περιμένει άλλη μία χρονιά για να έχει δικαίωμα ανόδου και όχι να ανέβει με την πρώτη. Επικαλούμενος το άρθρο 2 του Παραρτήματος του ΚΑΠ που αναφέρεται στις «Προϋποθέσεις Συμμετοχής στα Πρωταθλήματα ΠΑΕ και Σωματείων».

Το οποίο, αναφέρει: «Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας».

Σίγουροι πως η καταγγελία του Άρη Παλαιοχωρίου δεν έχει βάση, δηλώνουν οι άνθρωποι του Ηρακλή

Η πλευρά των «κυανόλευκων» αρνείται πως ο ισχυρισμός του Άρη Παλαιοχωρίου έχει βάση αλλά και πως οι «κίτρινοι» από τη Χαλκιδική έχουν έννομο συμφέρον. Όπως αντιτείνει -σε συγχαρητήρια ανακοίνωση με αναφορά σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην κατάκτηση της πρωτιάς στη βαθμολογία- το τμήμα ποδοσφαίρου στον Ηρακλή: «Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Ηρακλή ασχολήθηκε με μια σειρά από σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με την λήξη του πρωταθλήματος και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με την προετοιμασία των αγώνων μπαράζ και όλως εκτάκτως με το ξαφνικό ενδιαφέρον του Άρη Παλαιοχωρίου ο οποίος, όπως σίγουρα μας διαβεβαίωσαν οι νομικοί μας, δεν έχει απολύτως κανένα έννομο συμφέρον».

Αναρμόδιος να αποφανθεί για την προσφυγή του Άραη Παλαιοχωρίου, δήλωσε ο Σταύρος Ψαρόπουλος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος, υποστήριξε ότι ο Ηρακλής θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής για να πάρει μέρος στα play offs ανόδου. Για τα υπόλοιπα θα αποφανθεί το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στο ρ/σ «Metropolis», είπε: «[…] η καταγγελία έρχεται σε εμάς και κοινοποιείται στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και λέει ότι ο Ηρακλής με βάση στο ΚΑΠ δεν έχει δικαίωμα να πάρει την άνοδο στην Football League. Βέβαια είναι άλλο το να ανέβει και άλλο το να διεκδικήσει την άνοδο. Από τη μία θα τον ανακηρύξουμε Πρωταθλητή και έτσι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί να συμμετέχει στην Football League αν τελικά πάρει την άνοδο από τη διαδικασία των μπαράζ.

[…] Ο Ηρακλής είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση καθώς έπεσε από την Super League στη Football League, αλλά ποτέ δεν έπαιξε εκεί, ενώ στη συνέχεια δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Το κατά πόσο ισχύει ο κανονισμός για τον Ηρακλή θα το εξετάσει το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ και όχι εμείς. Σε περίπτωση όμως που δεν σταλεί σε εμάς ένα έγγραφο από κάποιο δικαιοδοτικό όργανο το οποίο να λέει πως δεν πρέπει να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ο Ηρακλής ή ότι δεν πρέπει να παίξει στα μπαράζ μέχρι την εκδίκαση από το διαιτητικό, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξετάσουμε κάποια ένσταση διότι δεν έρχονται σε εμάς οι ενστάσεις. Σε εμάς έρχονται μόνο οι καταγγελίες.

[…] Η νομική υπηρεσία έχει πάρει ήδη το έγγραφο του Άρη Παλαιοχωρίου και περιμένουμε να μας κοινοποιήσει την απόφασή της για να δούμε πως θα πράξουμε. Πρωταθλητή θα τον ανακηρύξουμε ούτως ή άλλως αφού είναι καθ’ όλα νόμιμα. Επίσης πιστεύω πως έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσει το Διαιτητικό δικαστήριο. Το θέμα είναι όμως πως μία τέτοια διαδικασία μπορεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία των μπαράζ καθώς θα είναι χρονοβόρα και οι ημερομηνίες θα πάνε πίσω. Θέλω να ελπίζω όμως πως εμείς δεν θα μπλεχτούμε σε όλο αυτό. Είναι καθαρά θέμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου το τι μέλλει γενέσθαι.

Εμείς οφείλουμε στη συνεδρίαση που θα κάνουμε να ανακηρύξουμε Πρωταθλητή τον Ηρακλή, αλλά και να κάνουμε την κλήρωση για τα μπαράζ, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 του μήνα. Σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν ανέβει θα πρέπει να συμπληρωθεί η ομάδα που θα πάρει μέρος στα μπαράζ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα