H συνταγή του Μπόλαρη… για το δημογραφικό

Από το κακό στο χειρότερο πάει η χώρα μας, ως προς το δημογραφικό, και καθηγητές, που ήρθαν από τη Σουηδία στη Βουλή, το επιβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η Σουηδία είναι από τις χώρες που έχουν καταφέρει ν΄ αντιστρέψουν θετικά τους ρυθμούς των γεννήσεων, διότι έχει οργανωμένο κοινωνικό κράτος και μέτρα για τις μητέρες παντρεμένες και ανύπανδρες. Αντίθετα, ο ρυθμός των γεννήσεων στη χώρα μας έχει μειωθεί δραματικά.

Η μετανάστευση νέων παιδιών έχει αυξηθεί σημαντικά και πάνω από 250.000 νέοι Έλληνες έχουν βρει διέξοδο και αγορά εργασίας στο εξωτερικό, εκ των οποίων το 12% είναι με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα. Σύμφωνα με το Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, το 2050 αναμένεται η Ελλάδα να έχει 9 εκατομμύρια πληθυσμό, ενώ ήδη σήμερα έχουμε ως χώρα την 204η θέση στον πλανήτη, με 8,4 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής της ΝΔ Λάρισας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Δημογραφικό στη Βουλή έχει ήδη ζητήσει να δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας, αφού το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και οι Έλληνες κάνουν όλο και λιγότερα παιδιά, ώστε να παρθούν μέτρα. Αυτή τη φορά όμως ζήτησε όπως υπάρχει Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κοινή Νομισματική Πολιτική να υπάρξει και Κοινή Δημογραφική Πολιτική, η οποία θα χρηματοδοτείται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσει η γήρανση της Ευρώπης. Πάντως, για την ιστορία το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας το κερδίζει με διαφορά, ο πρώην αν. υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος έχει έξι παιδιά…

Αννα Στεργίου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα