Διάσημοι μετανιωμένοι κοψοχέρηδες…

Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού είναι το διάστημα που οι περισσότεροι επιλέγουν για τις διακοπές τους. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Το καλοκαίρι, όμως, αποτελεί και τη χαρά των φιλάθλων, καθώς είναι παραδοσιακά η περίοδος των μεταγραφών. Έτσι, λοιπόν, κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλάζουν χέρια για τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών ανά την υφήλιο.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Μεταγραφές, όμως, δεν κάνουν μόνο οι ομάδες. Τα τελευταία χρόνια και τα κόμματα στην Ελλάδα μετέχουν σε αυτό το ιδιότυπο παζάρι. Έτσι, λοιπόν, καθώς ήδη έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, το κάθε κόμμα ξεδιπλώνει τη στρατηγική του για να υλοποιήσει τους στόχους του. Στην προκειμένη περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζει κι αυτό μεταγραφές. Και μάλιστα μεταγραφές… αεροδρομίου, που λένε και στο ποδόσφαιρο.

Όμως πρέπει να πληρούν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και το πιο σημαντικό να δηλώνουν «κοψοχέρηδες» σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, είτε να έχουν αναφερθεί με θετικό τρόπο για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε και να το έχουν ψηφίσει, αλλά και να έχουν δηλώσει δημοσίως (facebook, twitter, instagram) ότι έκαναν λάθος και το μετάνιωσαν. Λογικό είναι να αναρωτηθεί ο καθένας για ποιο λόγο σε μία μεταγραφή χρειάζεται ταυτόχρονα και δήλωση μετάνοιας; Μα όπως επισημαίνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη με αυτές τις δηλώσεις μετάνοιας, πέραν των υποψηφιοτήτων, θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους απλούς ψηφοφόρους που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήρθε η ώρα να επαναπατριστούν.

«Όταν ένας απλός ψηφοφόρος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι σε δίλημμα για το εάν πρέπει να επιστρέψει, ακούγοντας πως κάποιος διάσημος κατευθύνεται προς το ΚΙΝΑΛ έχοντας αναγνωρίσει το λάθος του, τότε θα πειστεί πιο εύκολα να επιστρέψει στο σπίτι. Και μαζί ως κοψοχέρης θα προσπαθήσει να πείσει κι άλλους από τον περίγυρό του». Αυτά μας έλεγε μία παλιά καραβάνα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτιμά πως είναι αναγκαίες αυτές οι μεταγραφές, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, όπου θα φανεί εάν το ΚΙΝΑΛ όντως έχει την αποδοχή του κόσμου.

 Ξεχνούν τα παλιά

Μάλιστα, κάποιοι εντός της Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να χωνέψουν πως ορισμένοι από τους μεταγραφικούς στόχους στο παρελθόν είχαν αναφερθεί όχι μόνο με ευμενή σχόλια υπέρ του κ. Τσίπρα, αλλά χρησιμοποίησαν και σκληρή γλώσσα κατά των δύο τελευταίων πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο λόγος φυσικά για τη δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφια σε μία από τις δύο περιφέρειες του Πειραιά, πιθανότατα στη δεύτερη. Η κα Γκολεμά στο παρελθόν είχε επικρίνει σε σχόλιά της το ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε αντιμετωπίσει ευμενώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, όπως λένε και οι υποστηρικτές αυτής της μεταγραφής, «η Ντέπυ θα είναι καταπληκτική στο να δίνει μάχες στα κανάλια. Και θα τις δίνει δυναμικά, σκάβοντας το πιο βαθύ χαράκωμα. Θα τη βλέπουν όλοι. Εδώ γίνεται είδηση αυτό που θα γράψει για τον Λιάγκα, δεν θα κάνει νούμερα όταν επιτεθεί στον Καμμένο, ή έχοντας απέναντί της κάτι σε Πολάκη;».

Όμως εκτός της κας Γκολεμά στο Κίνημα Αλλαγής συζητούν και για υποψηφιότητα του Κώστα Χαρδαβέλλα, αλλά και της Έλλης Στάη. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονται πως «είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν να εκτεθούν με το ΚΙΝΑΛ, οπότε πρέπει να περιμένετε εκπλήξεις».

Σε ό,τι αφορά πολιτικά πρόσωπα, το μόνο βέβαιο είναι πως οι πόρτες του ΚΙΝΑΛ είναι ερμητικά κλειστές για όλους όσοι άφησαν το ΠΑΣΟΚ για να πιάσουν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μιλάμε μόνο για τους Κουρουμπλή, Τσάγκρη, Μπόλαρη, Μιχελογιαννάκη που εξελέγησαν βουλευτές, αλλά και για στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ουκ ολίγες φορές εθεάθη σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή για τον μόνο που υπάρχει συζήτηση είναι για τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο μόνος προβληματισμός για τον πρώην βουλευτή και υπουργό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος από το 1982 που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από ΚΚΕ, Συνασπισμό, Πολιτική Άνοιξη και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εκρηκτικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας του.

Μία χαραμάδα έχουν αφήσει στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Θόδωρο Παραστατίδη (πρώην νομάρχης Κιλκίς με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και δύο φορές βουλευτής επίσης με το ΠΑΣΟΚ), ο οποίος ναι μεν εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά δεν έχει προκαλέσει, και το σημαντικότερο ο γιος του Στέφανος είχε ενεργή εμπλοκή στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και είναι εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Καμίνη.

Εξορμήσεις στη Μακεδονία

Στο μεταξύ στο επιτελείο της κας Γεννηματά δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εκδήλωση της Τετάρτης στις Σέρρες, όπου είχε μεγάλη επιτυχία και εκτιμούν πως η στάση που κράτησε το ΚΙΝΑΛ θα αρχίσει να κεφαλαιοποιείται. Μάλιστα, τους επόμενους μήνες η κα Γεννηματά θα πυκνώσει τις επισκέψεις της και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας με πρώτο σταθμό σε λίγες ημέρες μία μίνι περιοδεία σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κα Γεννηματά όπως έκανε και στις Σέρρες θα προσπαθεί να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους την πατριωτική κληρονομιά του παλαιού ΠΑΣΟΚ (φρόντισε άλλωστε να κάνει αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου). Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα επιμένει του κλισέ «θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση» και θα αναδεικνύει ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε αντίθεση με την συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης η ατάκα ότι «ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά, χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν. Ένα όνομα-επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει», θα ακούγεται ολοένα και περισσότερο.

Επίσης η κα Γεννηματά θα αντιπαρατάξει, ως απάντηση στις φιέστες του κ. Τσίπρα, το μότο πως «πίσω από την καθαρή έξοδο κρύβεται το 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρήματα. Δεσμεύτηκε για σκληρή επιτροπεία, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις στο αφορολόγητο, συνέχιση της εξοντωτικής φορολογίας, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, εκποίηση του εθνικού πλούτου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα