ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Η αντιπολίτευση τήρησε ψύχραιμη στάση στην εθνική τραγωδία”

Την αστειότητα του χαρακτηρισμού ως “πολιτικής τυμβωρυχίας” της κριτικής που ασκείται από την αντιπολίτευση στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των πυρκαγιών, επεσήμανε ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αιχμή του δόρατος τους νεκρούς από μαγκάλια, τα παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία, και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ανάλογες ειδήσεις, αντιδιέστειλε την πολύ υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση της ηγεσίας της αντιπολίτευσης (αξιωματικής και ελάσσονος) τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας.

Διαπίστωσε πως επιστρατεύτηκε το τελευταίο καταφύγιο της ανικανότητας, η συνωμοσιολογία, προκειμένου να αποτιναχθούν οι κυβερνητικές ευθύνες, γεγονός που εκνεύρισε και τον πολιτικό κόσμο. Έκρινε πως η Κυβέρνηση όφειλε μια συγγνώμη στους πολίτες, ανεξάρτητα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις αντίξοες συνθήκες.
Διέκρινε ως σημαντικότερους ανθρώπινους παράγοντες για τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών την καθυστέρηση πυροσβεστικής επέμβασης κατά την έναρξη της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά και την καθυστέρηση συνδρομής από τα πλωτά μέσα. Κατέληξε πως οι διαχρονικές ευθύνες δεν είναι δυνατόν να σβήσουν τις σημερινές.
Υπενθύμισε, πως το Ποτάμι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου περί Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ιονίου πρότεινε τροπολογία για τη θεσμοθέτηση στα σχολεία ημέρας πραγματοποίησης σεμιναρίου με άσκηση για όλο το φάσμα των φυσικών καταστροφών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα