Ο Σισέ για Τουρέ και ρατσισμό

Ο Γιαγιά Τουρέ έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, γεγονός που σχολίασε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ρωσίας με τη φανέλα της Κούμπαν Κράσνονταρ.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, αρχικά, τόνισε:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κράμα από φυλές. Θα πρέπει το αποδεχθεί αυτό. Το περίεργο είναι πως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μαύρος. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα.

Οι οπαδοί τους δεν σκέφτηκαν ή δεν δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Νομίζω πως αυτό είναι ηλίθιο.

Στο πρωτάθλημα όπως φαίνεται δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά επειδή γνωρίζουν πως θα υποστούν κυρώσεις. Ελπίζω η FIFA να κάνει κάτι τώρα. Ελπίζω πως θα τιμωρηθούν.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι FIFA και UEFA θα πρέπει να είναι ισχυρές και να τους τιμωρήσουν. Για παράδειγμα να μην ξαναπαίξουν με τους οπαδούς τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Κάτι τέτοιο.

Αν θέλουν να κριτικάρουν εμένα ή τον Γιαγιά δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως δεν σου αρέσει κάποιος, όμως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα».

Ωστόσο, μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η απάντησή του σε ερώτηση αν θα έφευγε από το γήπεδο σε περίπτωση που ο ίδιος δεχόταν ρατσιστική επίθεση από το κοινό. «Ναι θα έφευγα. Προσωπικά θα έφευγα», είπε ο 32χρονος επιθετικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα